“Projeler/Yapılar 6: Peyzaj Tasarımı" YEM Yayın'dan Çıktı



YEM Yayın'ın büyük ilgi gören "Projeler/ Yapılar" dizisinin altıncı kitabı Peyzaj Tasarımı raflardaki yerini aldı.

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın; yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki yayınlara bir yenisini ekledi.

“Projeler/Yapılar” dizisinin ilk beş kitabı Konutlar, Ofisler, Eğitim Yapıları, Kültür Yapıları ve Müzeler’in ardından yayımlanan Peyzaj Tasarımı; mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, içmimarlar, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve tasarımı öğrencileri için çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak kitap olarak hazırlandı.

Türkiye’den ve dünyadan önemli peyzaj mimarlarının tasarımlarından oluşan bir derleme niteliğindeki kitapta, son birkaç yılda, 29 peyzaj mimarı/grubu tarafından dünyanın 25 noktasında gerçekleştirilmiş 39 peyzaj tasarımı sunuluyor.

Bazıları YAPI dergisinde de yayımlanmış olan projelerden yola çıkılarak hazırlanan Peyzaj Tasarımı kitabı doğal, kültürel ve yapısal bileşenlerle ortaya çıkarılarak mimari ve kentsel dokuya işlevsel, sanatsal, ekolojik vb. açılardan değer kazandıran peyzaj tasarımlarından örnekler sunuyor.

Çağdaş ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, güncel yapım teknikleri topografyaya, mimari ve kentsel dokuya uyum vb. konularda başarılı örneklerden oluşan projeler, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, planlar, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle veriliyor.


Projeler/Yapılar 6: Peyzaj Tasarımı

YEM Yayın
Editör: Burçin Yılmaz
Temmuz 2012, İstanbul
24x32 cm
164 sayfa, karton kapak
400’e yakın çizim ve renkli fotoğraf

'Projeler/Yapılar 6: Peyzaj Tasarımı'nı satın almak için tıklayınız.