Projelerini Bitirmeden Arsa Arayışına Başladı



İstanbul’un gelişim yönünde yer alan Bahçeşehir ve Çorlu’da kurduğu sitelerde yolun sonuna yaklaşan Mimart Yapı, bir yandan yine aynı bölgelerde yeni inşaatlara başlarken diğer yandan da geliştireceği yeni projeler için arsa arayışını sürdürüyor. İstanbul’daki arsaların doğru lokasyonlarda ve belli büyüklüklerde olmasını isteyen Mimart Yapı, arsa sahipleri ile gerçekleştirdiği görüşmelere de devam ediyor.

Şimdi hareket zamanı

Geçen iki yılın durgunluğunu üstünden atarak yılın ilk yarısında Çorlu Armada City Plus ve Bahçeheşir Kelebekler Vadisi projelerinde 300 konut satarak 40 milyon TL’yi kasasına koyan Mimart Yapı, yılsonuna kadar satmayı hedeflediği 350 konuttan da 40 milyon TL daha kazanmayı hedefliyor. Kısaca Mimart Yapı’nın 2010 hedefi  650 konut satışı ve 80 milyon TL.

İnşaat sektörünün üzerindeki toprağı silkelediğini belirterek “Artık hareket zamanı” diyen Mimart Yapı Pazarlama Müdürü Haldun Özbatur, göstergelerin pozitif olmadığı zamanlarda bile inşaat sektörünün durmamasından cesaret aldıklarını söyledi. Bu özgüven ile Kelebekler Vadisi’nin satışlarına geçen yıl başladıklarının altını çizen Özbatur, “Mimart Yapı olarak 2010 yılının ilk yarısında satış hedeflerimizi yakaladık” dedi.

Sektör yakında canlanır

Bu yılın birkaç dönem olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifadeden  Özbatur, “Yılın ilk yarısı bizim açımızdan gayet iyi geçti. İkinci yarı Ramazan ve yaz tatili nedeniyle biraz durgun geçecek. Eylülle birlikte yılın son dört ayında konut piyasası hareketenir. Bu dönemde 350 konut satışını hedeflemiş durumdayız” diye konuştu.

Armada City Plus projesinde 995 konutluk birinci etabın satışını tamamladıklarını ve 2. etapta satışların devam ettiğini belirten Özbatur, “Kelebekler Vadisi’nde daire satışları tamamlanmak üzere. Villa satışlarının yüzde 67’si tamamlandı. Yılsonunda daire satışlarının bitmesini, villa satışlarının da yüzde 90 oranında tamamlanmasını planlıyoruz” diye konuştu.

Tüketici derin analiz yapıyor

Banka kredilerinin cazip olduğu 2010 yılında doğru alanda, doğru planlanmış konut projelerine tüketici ilgisinin devam edeceğini beklediklerini ifade eden Özbatur, inşaat firmalarının kendi geliştirdikleri finansman seçeneklerinin de cazip olduğuna değindi. Tüketicinin konut projelerini çok iyi analiz ettiğini vurgulayan Özbatur, “Hem özellik, hem de finansman seçenekleri açısından tüketiciler derinlemesine analiz yapıyor. Bilinçli tüketiciye konut üreten inşaat firmaları da bu eğilimlere uygun hareket ettikleri sürece hedefledikleri cirolara ulaşırlar. Tüketici ile inşaat firması arasındaki diyaloğun satın alma ile sonuçlanması için beklentiler doğru yorumlanmalı. Biz Mimart Yapı olarak tüketici beklentilerine hassasiyet gösteriyoruz. Bu açıdan satış hedefleri ile beklentilerimiz arasında büyük sapmalar yaşamıyoruz” dedi.

Eğilimler takip edilmeli

Mimart Yapı, 2011 ve 2012 yıllarında şu an inşaatı devam eden Kelebekler Vadisi arazisinin hemen yanındaki alandaki yeni etaplar gerçekleştirecek ve konutlar daire konseptinde inşa edilecek. Ayrıca yine Çorlu’da Armada City dışında konut ve ticari alan olarak değerlendirilmesi planlanan yeni alanların araştırmaları devam ediyor. Öte yandan Mimart Yapı, önümüzdeki 5 yıl için İstanbul’un her iki yakasında da yeni projeler için arsa arayışını sürdürüyor. İstanbul’daki tüketicilerin kriterleriyle hareket edildiği için yeni arsaların belirli bir ölçekte ve doğru lokasyonlarda olmasına özen gösteriliyor.