Projesi Olanlar Zamanınız Azaldı



İzmir Kalkınma Ajansı, Mali Destek Programları kapsamında 31.6 milyon TL’den yararlanmak isteyen kurumları bekliyor. Proje teklifi için sürenin bitmesine sayılı günler kaldı.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) 30 Aralık 2009’da açıkladığı proje teklif çağrısına başvurmak için son gün olan 26 Mart’a iki hafta kaldı. İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, teknik yardım hizmetlerinin bugün sona ereceği uyarısında bulundu. Hazırladıkları projelerle 26 Mart 2010’a kadar İZKA’ya başvuran kurumlar, Tarım ve Kırsal Kalkınma ile Turizm ve Çevre alanlarında açılan 2009 Mali Destek Programları kapsamında yaklaşık 31.6 milyon Türk Lirası’ndan faydalanabilecek.

Teknik hizmetler verdik

Bu kaynaktan çok sayıda kurumun yararlanabilmesi için, 25 ilçede bilgilendirme toplantıları ve proje hazırlama eğitimleri gerçekleştirdiklerini belirten İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, özellikle potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla Teknik Yardım hizmetleri verdiklerine dikkat çekti. 2 Mart’ta başlayan teknik yardım hizmetinin bugün sona ereceğine işaret eden Can, proje sahiplerinin de başvuru için acele etmesini istedi.

Mali Kaynak

Yalnızca, proje teklif çağrıları kapsamında sunulacak projelere verilecek kaynağın 19 milyonluk kısmı Tarım ve Kırsal Kalkınma, 12.6 milyonu ise Turizm ve Çevre için ayrıldı. Turizm Çevre Programı’nda İzmir bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi, İzmir’in turizmde rekabet edebilirliğinin artırılmasına ve çevresel kalitenin iyileştirilmesine katkıda bulunacak projelere destek verilmesi amaçlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı kapsamındaysa tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik faaliyetlerin desteklenmesi hedefleniyor.