Projeye Halk Karar Verdi



Esenlik, Vatan ve Reis mahallelerinde, 15 gün boyunca 638 kişiye sorularak gerçekleştirilen anketin sonucunda, vatandaşlar bölgeye kültür merkezi yapılmasını istedi. Karabağlar Belediyesi'nin halkın istekleri doğrultusunda bölgeye kazandıracağı komplekse İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verecek.

Karabağlar Belediyesi örnek uygulamaya geçip gerçekleştireceği projelerde halkın görüşünü sormaya başladı. Yeşilyurt Ordu Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 bin 754 metrekarelik alana yapılacak projeyle ilgili halkın görüşüne başvuruldu. Esenlik, Vatan ve Reis mahallelerinde 15 gün süreyle anket çalışması yapan ve 638 kişiyle görüşen halkla ilişkiler birimi çalışanları esnaf, vatandaş ve muhtarları dolaşarak sorular sordu. Titizlikle değerlendirilen anket sonucuna göre, vatandaşlar söz konusu alana kültür merkezi yapılmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca, yapılacak kültür merkezinde otopark ve kütüphane olmasını istedi, bina estetiğine de önem verilmesini talep etti.

Halk söz sahibi olacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu projenin açık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının bir parçası olduğunu belirterek Karabağlar halkını çok önemsediklerini, dolayısıyla anketten çıkan sonucu dikkate alacaklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de desteğinden dolayı teşekkür eden Başkan Selvitopu, bundan sonraki projelerde de halkın, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların da söz sahibi olacağını, Karabağlar'ı birlikte yöneteceklerini söyledi.