PROSteel 2005 Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması'na 146 Başvuru Yapıldı




Borusan Boru, Türk Yapısal Çelik Derneği ve Yapı-Endüstri Merkezi'nin Borusan Boru ana sponsorluğunda düzenlediği Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması "PROSteel 2005"e başvurular tamamlandı. Yarışmaya Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu 146 ekip başvurdu. Yarışmada ilk üç dereceyi paylaşanlar dışında bir ekibe de Borusan Boru özel ödülü verilecek.


10 Aralık 2004, İstanbul; Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek ve Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Borusan Boru'nun ana sponsorluğunda düzenlenen Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması PROSteel'e başvurular tamamlandı. Öğrencilerden büyük ilgi gören yarışmaya toplam 146 ekip başvurdu. Ekipler çelik yapı malzemeleriyle bir Plastik Sanatlar Müzesi binası tasarlayacaklar. Projelerin Mart ayına kadar teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın ödülleri Nisan 2005'te sahiplerini bulacak.


Borusan Boru, Türk Yapısal Çelik Derneği ve Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada, Arcelor International, Corus, Çimtaş, Erdemir ve Tabosan 1.'lik, 2.'lik ve 3.'lük ödüllerine sponsor olurken, Akşan, İzomas, Temsan ve Rozak firmaları da organizasyona sponsorluklarıyla katkıda bulunuyorlar.

PROSteel'de 1. ekibe 5 milyar TL, 2. ekibe 3 milyar TL ve 3. ekibe 2 milyar TL ödül verilecek. Ayrıca, ağırlıklı olarak Borusan Boru ürünlerini kullanarak proje hazırlayan ekibe 4 milyar TL tutarında özel ödül verilecek.

Yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Gülay Altay, Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Necati Çeltikçi, Doğan Hasol, Yaşar Marulyalı, Murat Tabanlıoğlu ve Prof. Dr. Nesrin Yardımcı'dan oluşuyor. Tasarlanacak binayla ilgili yer ve zemin verileri jüri tarafından belirlenen yarışmanın detaylı bilgilerine www.prosteel.org adresinden ulaşılabiliyor.