PROSteel 2008


Borusan Mannesmann ana sponsorluğunda, Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından düzenlenen Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması PROSteel 2008’ e başvurular başladı. Yapı-Endüstri Merkezi’nce organize edilen yarışmaya üniversitelerin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri ekip oluşturarak katılabilecekler

Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen proje yarışması PROSteel’e katılacak ekipler, çelik yapı malzemeleri kullanarak “Sergi Mekanları Düzenlemesi (Expo Merkezi)” gerçekleştirecekler. Öğrencilerden kent ölçeğinde çok amaçlı olarak kullanılabilecek kapalı, yarı açık ve açık sergi mekanları tasarlamaları bekleniyor. Mekanların küçük ölçekli tematik fuarlara hizmet verebileceği gibi, dönemsel olarak kalıcı etkinliklere de ev sahipliği yapabilmesi amaçlanıyor. Tasarlanacak Expo Merkezi’nin, büyük açıklıklı mekanlarda çelik kullanımının avantajlarını öne çıkartması ve farklı kullanımlara elverişli olması bekleniyor.

Yarışmaya katılan ekiplerde en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi olması gerekiyor. Ekip üyelerinin sayısıyla ilgili bir üst sınırlama bulunmuyor. Ekip kurmak isteyen öğrenciler www.prosteel.org’daki mesaj panosuna mesaj bırakabilirler. Yarışmanın ödülleri 14–18 Mayıs 2008 tarihleri arasında düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 11 Şubat 2008.

PROSteel’de 1. ekibe 5.000 YTL, 2. ekibe 3.000 YTL ve 3. ekibe 2.000 YTL tutarında ödül verilecek. Ayrıca ağırlıklı olarak Borusan Mannesmann ürünlerini kullanarak proje hazırlayan bir ekip de 4.000 YTL tutarında özel ödül verilecek. Dereceye giren ekiplerin de özel ödülü kazanabileceğini belirten Borusan Mannesmann Genel Müdürü Tayfun İşeri, bu sayede kendi ürünlerinin kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Harun Batırbaygil (Mimar, YTÜ), Hasan Çalışlar (Y. Mimar, Erginoğlu&Çalışlar) Sezai Güvensoy (İnşaat Mühendisi, Seza Mühendislik), Yaşar Marulyalı (Y.Müh. Mimar, UMO/Jüri Başkanı), Elif Özdemir (Mimar, Plan A Mimarlık) , Prof. Dr. Hasan Şener (Mimar, İTÜ) ve Prof. Dr. Nesrin Yardımcı (İnşaat Mühendisi, İTÜ)’dan oluşuyor.

Tasarlanacak binayla ilgili yer ve zemin verileri jüri tarafından belirlenen yarışmanın detaylı bilgilerine ve online başvuru formlarına www.prosteel.org adresinden ulaşılabiliyor.