PROSteel 2008 Ödül Töreni Yapıldı

Borusan Mannesmann Boru’nun ana sponsorluğunda, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen PROSteel 2008 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması ödül töreni, 03 Haziran Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi. Organizasyonunu Yapı-Endüstri Merkezi’nin üstlendiği etkinliğe ilgi büyüktü. Yarışmaya katılım oranının ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50’lik artış göstermesi dikkat çekiciydi.



Projelerin uygulanabilirliğine vurgu

Yüksek Mühendis, Mimar Yaşar Marulyalı’nın başkanlığındaki, Yüksek Mimar Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Yüksek Mimar Hasan Çalışlar, İnşaat Yüksek Mühendisi Sezai Güvensoy, Mimar Elif Özdemir, Yüksek Mimar Prof. Dr. Hasan Şener ve İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’dan oluşan jürinin katılımıyla kolokyum gerçekleştirildi. Jürinin, 26 üniversiteden 234 öğrencinin hazırladığı 60 projeyi değerlendirdiğini ifade eden Yaşar Marulyalı, yarışmanın amacını mimarın yaratıcılığıyla mühendisin hünerini birleştirmek ve bir deprem ülkesi olan Türkiye’de çeliği daha iyi tanıtmak olarak tanımladı. Marulyalı, projeleri statik strüktürün mimari ile uyumuna göre değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Tartışmalı geçen kolokyumda, projelerin uygulanabilirliğinin önemine vurgu yapıldı.

“Maya tuttu”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Borusan Mannesmann Boru Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu, çelik kullanımının henüz az olduğu Türkiye’de, PROsteel Yarışması’nın öneminin altını çizerek “Yarışmaya olan inancımız ve desteğimiz devam edecek. Maya tuttu” diye konuştu.



On bir proje ödül aldı

Birinciliği alan, ODTÜ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ekibe ödülünü Nesrin Yardımcı verdi. İkincilik ödülünü YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol’dan alan ekip ise Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ekibi oldu. Üçüncülük ödülüne layık görülen Yıldız Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ekibe ise ödülünü Yaşar Marulyalı verdi.

Mansiyon ödülleri Elif Özdemir, teşvik ödülleri Hasan Şener tarafından ekiplere dağıtılırken, Borusan Mannesmann Boru Özel Ödülünü, Gazi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ekip Borusan Mannesmann Boru Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu’ndan aldı.

Ekiplerden, çelik yapı malzemeleri kullanarak kent ölçeğinde çok amaçlı kapalı, yarı açık ve açık sergi mekanları tasarlamaları istenmişti.



Ödül töreninden sonra davetliler, DJ Murat Beşer ile “80’ler partisi”nde eğlendi.

Haber: Filiz Yavuz
Fotoğraflar: Mesut Tufan