PROSteel 2013'te Ödüller Sahibini Buldu



PROSteel 2013 seçici kurul üyeleri Mimar Cem İlhan, İnşaat Mühendisi Selçuk İz, Y. Mühendis-Mimar Yaşar Marulyalı (jüri başkanı), Mimar Nevzat Sayın ve Prof. Dr. Hasan Şener'in katılımıyla gerçekleşen kolokyumda, "kent içinde semt ölçeğindeki yerleşmelerin ihtiyacına cevap verecek çelik taşıyıcılı ilköğretim okulu" temalı PROSteel 2013'te ödül alan projeler tek tek incelenerek, tartışmaya açıldı.

Bu sene 20 farklı üniversiteden, 38'i inşaat mühendisliği, 74'ü mimarlık öğrencisi olmak üzere toplamda 30 grup projenin teslim edildiği yarışmada, birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve Borusan Mannsemann Özel Ödülü'nün yanı sıra 6 adet mansiyon dağıtıldı. Bu rakamlardan hareketle, her 3 projeden birinin ödül aldığına dikkat çeken Jüri Başkanı Yaşar Marulyalı, geçtiğimiz yıllarda proje kalitesinde düşüş yaşanan PROSteel Yarışması'nda yeniden yükselişe geçildiğini vurguladı. ODTÜ'nün yine en çok ödül kazanan üniversite olduğunu belirten Marulyalı, ikincilik ödülüne değer görülen Antakya, Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerini de başarılarından ötürü tebrik etti. 

Kolokyumun ardından ödül törenine geçildi. Türk Yapısal Çelik Derneği (TYÇD) Başkan Yardımcısı Yener Güreş, törende yaptığı açılış konuşmasında, PROSteel'in bugüne kadar izlediği gelişimlerden bahsederek, yarışmaya gösterilen ilginin her geçen gün arttığına işaret etti. Dünyada, mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin birlikte katıldığı tek yarışma olan PROSteel'i başlangıcından bu yana destekleyen Borusan Mannesmann ve Yapı-Endüstri Merkezi'ne teşekkürlerini sundu. 

Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen de PROSteel'e katkı sağlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ödüller sahiplerine teslim edildi.

Birinciliğe değer görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri Çağlayan Kızılkaya, Kenan Küçük, Mustafa Doğru, Caner Kurtoğlu'na ödüllerini, Jüri Başkanı Yaşar Marulyalı sundu.

İkincilik ödülünü kazanan Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri Burkay Yücedal, Enes Özpolat, Beşir Algan, Ayşe Gemici, Oğuzhan Efendioğlu'naödüllerini jüri üyesi Prof. Dr. Hasan Şener takdim etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Tuğçe Alkaş, Eren Tandoğan ve Hikmetullah İlhan, üçüncülük ödülünü, jüri üyesi Nevzat Sayın'ın elinden aldılar.

Projelerinde Borusan Mannesmann Boru ürünlerini yoğunluklu olarak kullanarak, Borusan Mannesmann Özel Ödülü'nü kazanan Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri Eymen Çagatay Bilge, Elif Merve Ünsal, Onur Kamburoğlu ve Özgün Alp Numanoğlu'na ödüllerini, Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen verdi. 

Yarışmada mansiyona değer görülen 6 ekibe ise ödüllerini, jüri üyesi Cem İlhan  teslim etti.

Ödül töreni, sergi açılışına eşlik eden partiyle sona erdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu