PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması



Bu yıl 15’incisi düzenlenen yarışmanın konusu “Rekreasyon Alanında Sosyal Odak Tasarımı” olarak belirlendi. Türkiye’deki en köklü öğrenci yarışması unvanını elinde tutan yarışmada katılımcılardan kent parkları, doğal parklar, kıyı şeridi gibi rekreasyon alanlarında açık, yarı açık ve kapalı mekânlardan oluşan, ana mekân ve servis mekânları bulunan bir “Sosyal Odak” tasarlamaları isteniyor.

Ana mekânın her türlü sosyal ve kültürel buluşmaya imkan verecek şekilde toplantı, sergi, söyleşi, konser, atölye çalışmaları için uygun olması gerekiyor. Sosyal Odak Mekânı’nın bulunduğu çevrenin iklimsel koşullarına bağlı olarak farklı zaman dilimlerinde yarı açık ve açık mekana dönüşebilecek ve içinde bulunduğu rekreasyon alanı ile bütünleşebilecek yapıda olması öngörülüyor.

Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin birlikte çalışmalarını teşvik etmeyi, çelik yapı tasarımı ve uygulaması konularında deneyim kazanmalarını hedefleyen PROSteel yarışmasında, öğrencilerin çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmeleri bekleniyor.

En az bir Mimarlık ve bir İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisin bulunması gereken takımlar en çok 5 öğrenciden oluşabiliyor. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını en geç 9 Mart 2015 tarihine kadar ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışma başvuruları, Borusan Mannesmann Facebook sayfasından yapılacak.

Jüri
Prof. Dr. Hasan Şener (Jüri Başkanı), Y. Mühendis-Mimar
Prof. Dr. Ayhan Usta, Y. Mimar, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, İnşaat Yüksek Mühendisi, Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Dr. Selim Velioğlu, Y. Mimar
Dr. Selçuk İz, İnşaat Yüksek Mühendisi
Yaşar Marulyalı, Y. Mühendis-Mimar
Cem Sorguç, Mimar

Raportör
Nurullah Kaya, Mimar, Etkinlikler Uzmanı, YEM

Ödüller
Birincilik Ödülü: 8.000 TL
İkincilik Ödülü: 5.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 3.500 TL
Borusan Mannesmann Özel Ödülü: 7.500 TL 
Mansiyon ve Teşvik ödülleri: toplam 5.000 TL

Reklam Goruntulenme Bolumu