Prosteel Çelik Yapı Projesi Ödül Töreni ve Kollokyumu Yapıldı





























Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Türk Yapısal Çelik Derneği - Borusan Mannesman Boru ve Yapı Endüstri Merkezi tarafından organize edilen, Borusan Mannesman Boru ana sponsorluğunda gerçekleştirilen PROSteel Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması 2005'in ödül töreni ve kollokyumu 10 Mayıs 2005'de Borusan İstinye Tesisleri'nde yapıldı. Yarışmaya katılan tüm ekiplere Yarışma Katılım Belgesi verildi; yarışmaya katılan tüm projelerin yer aldığı PROSteel 2005 kitabı sunuldu. Ödül alan projeler 15 Mayıs 2005’e dek 08.30-17.30 saatleri arasında Borusan İstinye tesislerinde, ardından üniversitelerde açılacak sergilerde izlenebilecek.

31 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda ilk üçün yanı sıra bir grup Borusan Mannesmann özel ödülü, üç grup da teşvik ödülü almaya hak kazandı. Bu yıl yarışmada birinci olan öğrenci grubu, Avrupa Yapısal Çelik Birliği ECCS’nin Avrupa’da ilk kez düzenleyeceği öğrenci projesi yarışması Architectures Students Awards 2005’te Türkiye’yi temsil edecek.



PROSteel yarışması gelenekselleşiyor
Borusan Mannesmann Boru Genel Müdürü Tayfun İşeri ve Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, yarışmaya geniş bir öğrenci kitlesinin başvurmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yarışmanın 5 yıl boyunca düzenlenmeye devam edileceğini belirttiler.

PROSteel 2005 Çelik Yapı Projesi Öğrenci Yarışması’na ödül sponsoru olarak Arcelor International, Corus, Çimtaş, Erdemir ve Tabosandestek verdi. Yarışmada organizasyon sponsorluğunu üstlenen firmalar arasında ise: Akşan, İzomas, Temsan ve Rozak yer aldı.

Ödül alan projeleri detaylı olarak görmek için tıklayınız.