Prysmian Group Açık Deniz Petrol ve Gaz Platformları Sektöründe Büyüyor



Enerji ve telekomünikasyon kablo ve sistemleri endüstrisinin küresel oyuncusu Prysmian Group, açık deniz petrol ve gaz platformları sektöründeki ürün ve servis hizmetini genişleterek büyümeye devam ediyor. Brezilya’da yatırımı tamamlanan esnek boru üretim tesisi ile birlikte, Draka’nın sahip olduğu ürün çeşitliliği sayesinde bu sektördeki ürün yelpazesini genişleten Grup, Kuzey Amerika pazarında yeni fırsatlar yakalıyor. Grup ayrıca, platformları deniz seviyesinden binlerce metre derinde yer alan kaynaklara bağlayan esnek boru, deniz altı cihazlarını kontrol etmek için kullanılan DHT kablosu tedarik etmek üzere Petrobras ile 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Prysmian Group’un Enerji İşleri'nin Başkan Yardımcısı Fabio Romeo, Brezilya’daki yeni tesisin üretime başlamasının ve ilk önemli ticari sözleşmelerin yapılmasının, Grubun açık deniz petrol üretiminde kullanılan yüksek teknoloji ürünü esnek boru alanında genişleme planlarını hızlandırdığını belirtti. Draka’nın Gruba dahil olmasıyla teknoloji ve ürün çeşitliliğinin artması, Petrobas’ın DHT kabloları anlaşması örneğinde olduğu gibi, müşterilere ek hizmetler sunabilme avantajını da getiriyor. Böylece Prysmian Group, Brezilya dışına, başta ABD olmak üzere açık deniz petrol üretiminin yapıldığı diğer bölgelerde de (Batı Afrika, Kuzey Avrupa ve Asya) büyümeye devam etmeyi planlıyor. Romeo, bu sektörde kullanılan yüksek teknoloji ürünlerinin yer aldığı segmentin Grup için öneminin altını çizdi.

Ar-ge dahil 150 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen yeni tesis 15 bin metrekareden geniş bir alana yayılıyor ve 400 çalışanıyla, yılda 150 km’den fazla esnek boru üretme kapasitesi ile 2007’de Vila Velha Brezilya’da açılan denizaltı esnek boru tesisi ve Draka’nın Massachusetts ve New Jersey ABD’deki iki Downhole Teknoloji (DT) kablo tesisi için tamamlayıcı bir görev görüyor. Petrobras, ana müşteri ve teknolojik partner özelliğini sürdürürken, Draka entegrasyonuyla Grup, Schlumberger, Baker-Hughes, BJ Services, GCDT ve Roxar gibi petrol endüstrisinin prestijli isimlerini de müşteri portföyüne kattı.

Petrobras ile yapılan 20 milyon dolarlık anlaşma, Sidon ve Namorado petrol alanları için yaklaşık 25 km uzunluğunda 2 ½ inç ve 4 inç esnek borulardan oluşuyor. Petrobras ve Draka arasında yapılan ilk anlaşma ise, Campos Basin’de yer alan  belli bölgelerde kullanılacak DHT kablolarının tedariğini içermekte olup, 3 yıl için yaklaşık 30 milyon dolar değerinde olması bekleniyor. Bu anlaşma, yalnızca Petrobras ve Grup arasında birlikte yürütülen ilişkinin sağlamlaştığının bir işareti olarak kalmıyor, aynı zamanda Prysmian Draka birleşmesi sonucu elde edilen ilk önemli fayda olma özelliğini taşıyor. Grup, Prysmian’ın daha önce bu ürün kategorisinde yer almamasına rağmen Draka’nın Amerikan pazarındaki varlığı sayesinde artık daha geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.