Belediye Başkanı Kadir Topbaş Palandöken’e Lüks Otel Yaptıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Palandöken'e 5 yıldızlı otel yapmaya hazırlanıyor. Haftalardır trafik işkencesiyle boğuşan vatandaşları, bu işkenceden kurtaracak çözümler aramak yerine 'Bu işkenceye katlanmak zorundasınız, sabredin.' sözleriyle avutan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

İstanbul'un kaçak yapılaşma, çarpık kentleşme, her yağmurda taşan yetersiz altyapısı ve saç baş yolduran trafik sorunu şehir hayatını çekilmez hale getirmeye devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kış turizminin önemli merkezlerinden Erzurum Palandöken'de 5 yıldızlı otel yapacaklarını açıkladı.

Erzurum'un göç vermesini önlemek ve kalkınmasına destek vermek amacıyla bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir marka. Belediyenin bu otelde hissesi olacak. Hissesinin karşılığında İstanbul'daki başarılı üniversite öğrencilerine ödül olarak, bu otelde konaklama imkanı sağlanacak.” diye konuştu. Topbaş, otel arsasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belediyeye tahsis edildiğini ve belediyeye maddi bir yükünün olmayacağını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, Erzurum İli Palandöken kış sporları merkezi kapsamındaki Konaklı köyüne 5 yıldızlı otel tesisi yapılması için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne teklif sundu.

Önceki akşam meclis üyelerine Florya Sosyal Tesisleri'nde iftar veren Kadir Topbaş, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendilerine, otellerin yapılabileceği bir bölgede arsa tahsis etmek istediğini anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak teklifi kabul ettiklerini kaydeden Topbaş, “Otel için belediyenin kasasından para çıkmayacak, fon ayırmayacağız. Tahsis edilen bu araziyi bir partnerle veya yatırımcı firmanın yapması için teşvik edeceğiz. Türkiye'nin turizmine katkısı olması açısından yapıyoruz. Çünkü İstanbul aktarmalı olacak.” diye konuştu.

Florya'daki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Dinlenme Evleri'nin bazı bölümlerinin kaldırılıp halka açık hale getirilme çalışması yapıldığını sözlerine ekledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, inşaat halindekiler dahil tüm raylı sistemi özelleştirmek istediğini söyledi. Bununla ilgili hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Topbaş şöyle konuştu: “Farklı ülkelerden büyük çapta görüştüğümüz firmalar var. Olay belirli bir noktaya geldiğinde yasal prosedür içinde ihale edilir.”