Pursaklar’a Ne Diyecek



Yenimahalle Belediyesi’nin meydan yapmak istediği alana, “Yetki benim” diyerek önce karşı çıkan, ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nden lunapark yapılması yönünde karar çıkaran Gökçek’e bir meydan darbesi de AKP’li Pursaklar Belediyesi’nden geldi.

Pursaklar’a bağlanan Saray Beldesi’nde “meydan müjdesi” veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Şehirler meydanları ile anılır. Avrupalılar bir zamanlar Osmanlı toprakları içerisinde olan Bağdat’ın şehir planlarını örnek alarak kendi şehirlerini kurdular. Bu yüzden iyi şehirler kurabilmek için şehrin merkezi olacak, şehre kendine özgü bir doku sağlayacak, şehrin kültürünü yansıtacak bir meydan kurmak gereklidir” dedi.

Saray’a Hicret meydanı benzeri dev bir meydan yapmak istediklerini belirten Çetin şöyle konuştu:

“Pursaklar’a yeni dönemde bağlanan Saray, Altınova ve Sirkeli maalesef Pursaklar’dan 5-10 sene geride. Bunu aşabilmek ve buraları da Pursaklar seviyesine getirebilmek, zaman ve ciddi bir emek isteyen bir iş.

Hicret Meydanı olacak

Buralarla ilgili projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bunlardan en önemlilerinden biri Saray’a meydan projemiz. Şehirler meydanları ile anılır. Avrupalılar bir zamanlar Osmanlı toprakları içerisinde olan Bağdat’ın şehir planlarını örnek alarak kendi şehirlerini kurdular. Bu yüzden iyi şehirler kurabilmek için şehrin merkezi olacak, şehre kendine özgü bir doku sağlayacak, şehrin kültürünü yansıtacak bir meydan kurmak gereklidir. İstanbul’un Sultan Ahmet Camisi’nin de içerisinde bulunduğu meşhur Sultan Ahmet Meydanı gibi. Pursaklar’daki Hicret Camisi etrafı da buna en güzel örnektir. Hicret Camisi etrafında kurulan o geniş meydan sayesinde o bölgedeki ev ve dükkan fiyatları şu an iki kat değerlendi. Bu örnekten hareketle Saray’da camisi, parkları, sosyal tesisleri olan yekpare bir meydanı olsun istiyoruz. Bunu yaparsak eğer Saray çok daha değerli ve gözde bir yerleşim yeri haline gelecek. Bu amacımızı 4-5 sene içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Lunapark’a durdurma

Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi arasında gerginliğe yol açan meydan-lunapark tartışmasında vatandaş kazandı.

Çayyolu’nda bulunan Arcadium AVM’nin arkasındaki alana Büyükşehir Belediyesi’nin lunapark yapma kararına açılan davada mahkeme Büyükşehir aleyhine karar verdi. Çayyolu Haber Bülteni’nin haberine göre Belediye Meclisi’nde alınan lunapark kararına karşı açılan davada 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı veririken, karar henüz taraflara resmi olarak tebliğ edilmediği belirtildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından ‘Demokrasi Meydanı’nın yapılması planlanan alana Büyükşehir Belediyesi lunapark yapma kararı alınca Çayyolu halkı ayaklanmış, mitingler düzenlemişti. Tepkiye rağmen Büyükşehir Belediyesi lunapark ısrarını sürdürünce vatandaşlar yargı yoluna gitmişti.

Günlerce alana inerek eylem yapan Çayyolu halkı adına dava açan Mukaddes Özbek Bayar’ın talebi mahkemece yerinde bulundu ve karara yürütmeyi durdurma verildi. Ancak karar halen taraflara tebliğ edilmedi.