Rahmi Koç Müzesi 20 - 25 Bin Öğrenciye Ulaşacak



Rahmi Koç Müzesi'nin başlattığı, gezici müze uygulaması ile bu yıl 24 ilde 20-25 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Rahmi Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneğinin, bu yıl da devam ettiği belirtildi. Açıklamada, gezici müzenin, yeni eğitim-öğretim yılı içinde değişik illerdeki müze gezemeyen öğrencilere ulaşacağı kaydedildi.
    
22 Eylül'de Mersin'de başlayacak Müzebüs Anadolu turunun, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı boyunca süreceği ve turun 17 Haziran 2011'de Edirne'de sonlanmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, gezici müzenin, bugüne kadar, 1033 okul ve 155 bin öğrenciye ulaştığı belirtildi. Bu yıl da 24 ilde 220 okul ve 20-25 bin öğrenciye ulaşmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, gezici müzede, Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş, aralarında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba gibi objelerin bulunduğu 50 eserin yer aldığı kaydedildi.

Gazici müzenin Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda birkaç gün kalabildiği anlatılan açıklamada, müzede iki eğitmenin yanı sıra 50 obje hakkında bilgi ve belgenin de bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, Rahmi Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam'ın, şu görülerine yer verildi:

''Müzebüs, Anadolu'nun zor koşullar altında yaşayan en ücra noktalarına dahi ulaşıyor. Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde, hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar.''