‘Rant Değil, Toplum Odaklı Kent’



“Toplum için mimarlık’’ teması ile yola çıkan Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Ankara Mamak için alternatif yaşam alanı tasarladı. Öğrenciler, ilk sergilerini gecekondu semti Mamak’ta açtı.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, serginin açılışını Atılım Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Özgenoğlu yaptı. Özgenoğlu, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet amaçlarının bu projede buluştuğunu vurguladı.

Toplum odaklı proje

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Mamak’ta bulunan Dostlar ve Şirintepe gecekondu mahalleleri için alternatif bir yaşam alanı ve konut tasarladı. Tasarlanan alternatif proje 4 aylık bir çalışmanın ardından sergilendi. Proje koordinatörü Emel Akın, Yeşim Uysal, Mete Öz, Reha Benderlioğlu ve Hüseyin Bütüner’le birlikte yürüttükleri proje için şunları söylediı:

“Dostlar, Şirintepe’de ‘rant odaklı değil, toplum odaklı kent’ için tasarım hedefledik. Yerelliği dikkate alarak, kendi özgünlüğünün kaybolmamasına dikkat ettik. Kendine özgü ve özgün tasarımlara dikkat çekmek istedik. Kent, kimlik, yerellik bağlamında hareket etmeye çalıştık. Yapı ölçeğindeki kültürü de dikkate aldık.”