Ravin Kablo’nun %51'i Prysmian Grubu'nun



Türk Prysmian'ın da içinde yer aldığı Prysmian Grubu, yaklaşık 26 Milyon Euro değerinde bir yatırım yaparak Ravin Kablo’nun yüzde 51’ini aldı. Bu ortak girişim Prysmian Grubu’na, potansiyeli yüksek bu iki pazarda, özellikle kamu kuruluşlarına yönelik katma değeri yüksek işler için üretim imkanı sağlayacak.

2009 Mart tarih aralıklı finansal yılı yaklaşık 45 Milyon Euro ciro ve 4,4 Milyon Euro FVAÖK (faiz, vergi, amortisman öncesi kâr) ile tamamlayan Ravin; Afrika ve Orta Doğu’ya uzanan, alçak ve orta gerilim kablo çeşitliliği ile Hindistan’ın en rekabetçi ve itibarı yüksek kablo imalatçılarından biri olarak öne çıkıyor. Ravin, Mumbai yakınlarında Pune’daki ana üretim tesislerinin yanısıra Fujirah Hükümeti'yle ortak bir girişim olan Power Plus Cable Co LLC firmasıyla birlikte Fujirah Emirliği’nde de çalışmalarını sürdürüyor. Grubun Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki iki tesisinde toplam 355 kişi çalışıyor.

Satın alma işlemini değerlendiren Prysmian Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Valerio Battista, “Hindistan’da ve aynı zamanda Orta Doğu’da varlığını sürdüren, itibarı yüksek, iyi yönetilen ve rekabetçi ortaklara sahip olmaktan dolayı çok memnunuz. Ortaklarımızla, endüstriyel kabloların yanı sıra, üstün teknolojiye sahip kablo alanlarının geliştirilmesi üzerine bir büyüme stratejisi yürütmeyi umuyoruz. Ayrıca, bu uygulama, bizim Orta Doğu gibi farklı bir stratejik pazarda işletme mevcudiyeti edinmemizi sağladı” dedi.

Ravin Kablo Yönetim Kurulu üyesi Vijay Karia ise, “Prysmian Grubu ile oluşturduğumuz yeni ortak girişim, dünyanın önde gelen enerji ve haberleşme sektöründeki lider gruplarından birinin teknolojik, yönetsel ve rekabetçi gücünden, dinamizminden yararlanmamız açısından önem taşımaktadır ve bu girişim Ravin Kablo’nun Hindistan ve Ortadoğu pazarlarındaki gücüne güç katacaktır. Hindistan pazarı şu anda, bizim Prysmian Grubu’nun uzmanlığı sayesinde sermaye oluşturmayı umduğumuz Ar-Ge altyapı ve teknolojilerinden yoksun. Bu ortak girişim yoluyla oluşacak büyüme beklentileri bizi oldukça heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

Hindistan pazarında yüksek gerilim kablo ve sistemlerindeki büyümenin, ülkenin dinamik ekonomisi ve enerji iletim ve dağıtım alanlarındaki hızlı gelişme ihtiyacı sayesinde, önümüzdeki üç yılda iki katına çıkması bekleniyor. Ancak yeni ortak girişimin hedefi, 2012’ye kadar ciroyu iki katına çıkarmaktan çok, özellikle katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi olarak tanımlanıyor.

Prysmian Grubu’nun şu anda Hindistan pazarındaki mevcudiyeti, özellikle, Bharti Telecom (Airtel), Vodafone ve sektörün diğer tanınmış oyuncuları olan esas müşterilerine satışı gerçekleştirilen ve Çin’de üretilen optik kablo üzerine odaklanıyor. Rusya’daki Rybinsk Elektrokablo’nun satın alınmasını takiben, Hindistan pazarına yapılan giriş, hızlı büyüyen pazarlardaki varlığını güçlendirmeye dayalı olan Prysmian’ın stratejisinde ileriye atılan yeni bir adımı temsil ediyor.