Jeotermal ve Doğalgaz TESKON 2005'te Buluştu

İzmir’de düzenlenen 7. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ile Isıtma, Soğutma, Klima ve Doğalgaz Fuarı (TESKON 2005) başladı. TESKON, İZFAŞ tarafından ilk kez organize ediliyor. 23–26 Kasım arasında 4 bin metrekarelik alandaki beş salonda düzenlenecek kongreye ise yurtiçi ve yurt dışından 3 bin 500 kişi katılırken fuarda 211 firma, 11 bin metrekare kapalı alanı kullanacak.

TESKON 2005’in açılışında konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin Türkiye’nin en büyük kongrelerinden biri olduğunu, binin üzerinde katılımcının yenilikleri ve gelişmeleri takip etme ve fuarda da görme imkânı bulduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, iki yılda bir düzenlenen Ulusal Tesisat Mühendisliği kongrelerinde sektörün problemlerinin tartışıldığını, gelişen dünya düzeni içinde sektördeki gelişmelerin ele alındığını ve çalışanların izlemesi gereken yolların belirlendiğini söyledi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da odanın amacının ülkenin sanayileşmesi ve demokratikleşmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Odanın İzmir Şube Başkanı Doğan Albayrak ise fuar kapmasında da ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, sıhhi tesisat, su arıtma, jeotermal ve doğalgaz teknolojilerindeki gelişmeleri üyelere göstermek olduğunu belirtti.