Restorasyon için 600 Bin TL'lik Destek



DHA'nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik kapsamında Manisa'da, restorasyon yapılması gereken vatandaşlara ait tarihi yapılara destek oluyor. Bu kapsamda geçen yıl Kula ve Soma ilçelerinde tarihi yapısını restorasyon ettirmek isteyen 35 kişiye toplam 600 bin TL'lik destek verildi. 2016'nın ilk 5 ayında ise 15 kişi, tarihi yapısında restorasyon çalışması yaptırmak için Manisa İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurdu. 15 kişinin toplam restorasyon masrafının 550 bin TL tutarında olduğu belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay beklediği öğrenildi. En çok desteğin yaklaşık 900 civarında kişiye ait, tescillenmiş tarihi yapının bulunduğu Kula'ya gönderildiği öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrıca yerel yönetimlerin, derneklerin ve vakıfların projelere yapılacak yardımlara ilişkin yönetmelik çerçevesinde 2015'te Manisa'daki çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri etkinliklere toplam 150 bin TL'lik destekte bulunduğu belirtildi. Bakanlığı ayrıca, 2015'te Manisa'daki 7 belediyeye ise turizm amaçlı altyapı çalışması için toplam 500 bin TL'lik destek gönderdiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi yapılara, belediyelere ve sivil toplum örgütlerine vereceği desteklerin başvurularının Manisa İl Kültür Ve turizm Müdürlüğü'ne yapıldığı, etkinlikler için başvuruların yıl boyunca sürdüğü, restorasyon için başvuruların ise yılbaşında yapılabildiği belirtildi.