Ring Sistemi Uygulaması Başka Bahara Bırakıldı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde otobüslerden kaynaklanan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla, okulların kapanmasının ardından uygulamak istediği ring sistemini, Aliağa-Menderes raylı sisteminin devreye girmesinden sonra hayata geçirme kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Alsancak Bölgesi'nde belediye otobüslerinin neden olduğu trafik sıkışıklığını aktarma yöntemiyle çözmek için çalışma yaptık. Önümüzdeki aylarda Aliağa-Menderes projesi bitecek. Ring sistemini o zaman uygulamaya koyacağız" dedi.

Ring seferleri, Bahribaba Parkı-Halkapınar arasında yapılacak. Sisteme göre, Üçkuyular yönünden gelen araçlar Konak'ta, Mersinli yönünden gelen araçlar ise Halkapınar'da kalacak. Yolcular kent merkezine ring otobüsleriyle taşınacak.

Tepki korkusu

Büyükşehir Belediyesi, sistemin Temmuz ayında uygulanmasını öngördü ancak Aliağa-Menderes ve diğer metro projelerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle ve kamuoyunun tepkisini çekmemek için, projeyi ileri bir tarihe aldı. Başkan Kocaoğlu, özellikle Alsancak'ta, belediye otobüslerinin yarattığı sıkışıklığını ortadan kaldırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Sistemin, İzmirliler tarafından da desteklenmesini isteyen Kocaoğlu, 90 dakika uygulaması sayesinde vatandaşların fazladan ücret ödemeyeceğini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, "Biz bu sistemin doğru olduğuna inanıyoruz. İzmirliler, ulaşmak istedikleri yerlere bu yöntemle daha hızlı ulaşacak. Aktarma yerlerinden, her üç dakikada bir araç kalkacak. Böylece sadece indi bindi gibi bir durum olacak. Hem vatandaşımız daha hızlı bir ulaşıma kavuşacak hem de Büyükşehir Belediyesi yedek parça tasarufu sağlayacak. Ayrıca trafik büyük ölçüde rahatlayacak. Buradan yapılacak tasaruf, vatandaşlara yatırım olarak dönecek" dedi.