Rıza Bey Apartmanı, Deprem Hatıra Alanı Olacak



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD İzmir İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen toplantıda 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim'deki 6.6 büyüklüğündeki İzmir depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DHA’da yer alan habere göre; Kurum, “İzmirlilerin talebi doğrultusunda, 38 vatandaşımızı kaybettiğimiz Rıza Bey Apartmanı, depremi temsil eden bir alan haline geldi. Vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanı boş bırakıyoruz. Burayı yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekan haline getiriyoruz.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bakan Kurum, “Depremden 2 ay sonra yerinde yapmış olduğumuz incelemenin ardından konutların temellerini atmaya başladık. Mart ayına kadar söz verdiğimiz 5 bin 34 konutun temellerini atıp, ağustos ayı itibariyle 6 bin 878 konutun teslimini başlatacağız. Böylece İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda gerek yerinde gerek rezerv alanda, alt yapısıyla, sosyal olanaklarıyla Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşümü yapacağız.” diye konuştu.

Bugüne değin İzmir'e her alanda toplam 80 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirten Kurum, “Şu an yaptığımız deprem konutlarının maliyeti yaklaşık 3 milyar TL tutarındadır. Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız hızlı bir şekilde süreci yönetiyor. İzmir'de birçok riskli alanda projelerimiz var. 2002 yılından bugüne kadar 407 milyon TL kira yardımı ödedik. Yapmış olduğumuz projeler dışında vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm talepleri var. Kimseyi mağdur etmeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Amacımız, güzel İzmir'imizi 2023'e giden yolda çok daha iyi noktalara çekmektir.” ifadelerini kullandı.