Yüksek Vadi Evleri'nde İlk Teslimat Mayısta

İzmir Karşıyaka'da inşaatı süren 400 milyon dolara mal olacak 6 bin konutluk "Yüksek Vadi Evleri" projesinde ilk teslimatlar 2006 Mayıs'ta başlayacak. Demirer İnşaat'ın yönetmenliğinde gerçekleşen projenin tanıtım ve pazarlamasını, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ve gayrimenkul pazarlama şirketi Eskidji üstleniyor.

Birkaç etaptan oluşacak ve 2009 yılında tamamlanması planlanan Karşıyaka Örnekköy'deki "Yüksek Vadi Evleri"nde yaklaşık 20 bin kişi yaşayacak. 600 dönümlük arazide 253 bin metrekare üzerine yapılacak projenin ilk etabında yer alan 2 bin 770 konutun anahtar teslimleri 2006 Mayıs'ta başlayacak.

"İzmir Kanatlarımın Altında" sloganı ile satışa sunulacak olan Yüksek Vadi Evleri'nin ilk etabı 148 blok, 6, 7, 9 ve 11 kat olarak inşaa edilecek. Daireler 98, 116 ve 132 metrekare olarak 3 tipten oluşacak. Fiyatlar 104 bin YTL ile 140 bin YTL arasında değişecek, 36 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek.

İzmir Yüksek Vadi Evleri'nin tanıtımı için dün şantiyede gerçekleştirilen basın toplantısına, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, Demirer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirer ve Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis katıldı.

Toplantıda konuşan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, 1.5 yıl önce Demirer İnşaat ile görüşmelere başladıklarını belirterek, "Bugün Türkiye'de üst gelir düzeyindekilere ev yapan çok sayıda firma var. Gelir düzeyi düşük olanlara da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut imkanı sağlıyor. Biz de orta gelirli kesime konut imkanı sağlamaya yönelik bir girişimde bulunduk" dedi.