RocaKale, Roca’nın ‘En Verimlisi’ Oldu



Türkiye’nin önde gelen seramik üreticisi Kale Grubu’yla İspanyol Roca Grubu ortaklığından doğan RocaKale, Çanakkale’nin Çan ilçesindeki tesislerine yaptığı 6 milyon Euro’luk yatırımın ardından istikrarlı bir büyüme bekliyor.

Şirketin 2004 cirosunu önceki yıla göre yüzde 31 oranında artırdığını bildiren RocaKale Genel Müdürü Raimundo Garcia-Figueras, 2005 için 25-30 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini söyledi.

İŞÇİ HAREKETİ ANALİZİ:

Son yıllarda üretim maliyetlerinin artmasına karşın, Türkiye’nin halen rekabetçi bir ülke konumunda bulunduğunu söyleyen Raimundo Garcia-Figueras, kendilerinin masraflar yükselince üretimi başka bir yere taşımayı değil, mevcut tesisleri daha verimli kullanmayı seçtiklerini dile getirdi. Garcia-Figueras, ‘Verimlilik sistemiyle işçilerin hareketlerini analiz edip metodlar geliştiriyoruz. Bu çalışmalarla Roca Grubu içinde en verimli üretim yapan fabrika haline geldik’ dedi.

Banyolarda kullanılan seramik sağlık gereçlerinde üretim kapasitelerini yüzde 100 oranında artırarak yılda 1.6 milyon parçaya ulaştıklarını kaydeden Garcia-Figueras, ‘Kale Grubu dünyanın en büyük karo seramik ve inşaat malzemeleri üreticilerinden biri. Roca da vitrifiyede Avrupa’da lider, dünyada ise 2’nci. Kuruluşumuzdan beri yaptığımız sürekli yatırımlarla geçen yıl sektör ortalamasının üzerinde büyüme yakaladık’ dedi