Roche Bobois Koleksiyonunda DuPont™ Corian® İmzası



Tasarımcı Daniel Rode’un minimalist ve temel hatlara bağlı kalarak, Fransız mobilya şirketi Roche Bobois için hazırladığı  "Spider" koleksiyonu dolap, yemek masası ve sehpadan oluşuyor. DuPont™ Corian®’ Glacier Ice (buz beyazı) kullanılarak hazırlanan koleksiyon, Corian®’ın farkılılık yaratan özelliklerinden yararlanıyor.

Masa ayakları ve dolap yanlarında kesişen örümcek ağı benzeri çizgilerin sıklıkla tekrarlanıyor olması koleksiyonun güçlü çizgisini ortaya çıkarıyor. Daniel Rode tasarımının tümüne şiirsel ve gerçekçi bir yaklaşım sergiliyor. Tamamen DuPont™ Corian®  uygulanarak hazırlanan tasarımlarda vida, metal gibi ek parçalar bulunmuyor, Corian®’ın ek yersiz birleşim özelliği ve ısı ile şekillendirilmesinden yararlanılıyor. Sıklıkla kullanılan çizgiler arasında hiçbir şekilde birleşim yerleri görülmüyor. DuPont™ Corian® ısı ile kolay şekillenebilen gözeneksiz yapısıyla tasarımcıların ilk tercihi oluyor. Tasarımcılar DuPont™ Corian® ile tasarımlarını özgürce kurgularken, kullanım kolaylığından destek alıyorlar. DuPont™ Corian®, dokunulduğunda verdiği ipek yumuşaklığı hissi, yüksek dayanıklılığı ve üstün hijyenik performansı nedeniyle Spider koleksiyonu için özellikle seçildi.



Daniel Rode’un "Rodia" adını verdiği farklı bir sehpa tasarımında da tercihi DuPont™ Corian® oldu. DuPont™ Corian® Glacier Ice (buz beyazı) kullanılarak gerçekleştirilen "Rodia" yuvarlak köşeleriyle Spider koleksiyonu mobilyalarına uyum sağlıyor.

Daniel Rode kimdir?

Paris’teki Boulle Üniversitesi’ndeki İç Mimarlık ve Tasarım öğreniminden sonra, Daniel Rode, tasarım yaşamına Çin ve Hong Kong’da moda alanında, valiz ve aksesuar tasarımlarıyla başlamıştır. Aslen Fransız olan tasarımcı şu anda İtalya’da yaşamaktadır. Mobilya tasarımı, özellikle de oturma çözümleri dalında birçok ödül kazanmıştır. Malzeme ve şekillerde yenilikçi bir yaklaşıma sahiptir. Projelerinin ortak noktası, insan bedenine gösterdiği ilgidir: fonksiyonel malzemeler kullanılarak geleneksel yollar dışındaki yöntemlerle gerçekleştirilen ergonomik ürünler.