Rockwell Automation'dan İTÜ'ye Otomasyon Laboratuvarı



İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rockwell Automation Global İş Geliştirme Müdürü Joe Kann, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencileri ve hocalarının da katıldığı açılışta konuşan Rockwell Automation Middle East Bölge Direktörü Neil Enright, Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu belirterek, İTÜ ile olan işbirliklerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, bu laboratuvarın bunun başlangıcı olduğunu söyledi. Enright, Rockwell Automation'ın Türkiye'de yaptığı desteklerini artırdığına dikkati çekerek, ''Türkiye'nin büyüme potansiyelini gören ve Türkiye'deki teknik eğitimin kalitesini önemseyen Rockwell Automation, İTÜ'de otomasyon laboratuvarını faaliyete geçirdi. Açılışı gerçekleştirilen proje yatırımıyla birlikte üniversite öğrencileri, uygulamalı olarak otomasyon sistemlerinin işleyiş şekillerini öğrenebilecek'' dedi.

Geleceğin mühendisleri otomasyon sistemlerinin nasıl uygulandığını görecek

Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan da, Rockwell Automation'nın, kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirirken, iş hayatına atılmadan önce geleceğin mühendislerine otomasyon sistemlerinin nasıl uygulandığının öğretilmesine de katkıda bulunacağına işaret ederek, Türkiye'de 1993 yılında kurulan, ABD'nin otomasyon konusunda lider şirketi Rockwell Automation'ın, Türkiye'de de hem global hem de yerli markalara hizmet veren fabrika otomasyonlarında lider bir şirket olduğunu söyledi.
     
Ceylan, dünyada 80'den fazla ülkede faaliyet gösteren, 6,26 milyar dolar global cirosuyla hızla büyümeye devam eden ve 22 bin kişiye istihdam sağlayan Rockwell Automation'ın, aynı zamanda dünyanın en büyük endüstriyel otomasyona ve bilgiye adanmış şirketi unvanına sahip olduğunu dile getirdi. Komple bir tesis otomasyonundan yönetim bilgi sistemlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan sistem ve çözümleri sunan Rockwell Automation'ın, tüketici ürünleri imalatı ve ağır sanayi alanlarında hemen her tür endüstriye çözüm ürettiğine değinen Ceylan, otomasyon sektöründe yazılım geliştirmeye de önem verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin önemli markalarına hizmet veriyor
     
Rockwell Automation Türkiye'nin sadece kontrol yazılımlarını değil aynı zamanda yönetim, üretim, planlama, optimizasyon, kalite ve performans yazılımlarını da ürettiği bilgisini paylaşan Ceylan şunları aktardı:

''Gerçekleştirdiğimiz büyüme performansı ile Rockwell Automation Türkiye olarak dünya merkezinin ilgi odağı haline geldik. Geliştirdiğimiz otomasyon sistemleri Türkiye'de farklı sistemler ve farklı markalar ile entegre olarak çalışabilme özelliğine sahip. Bu sayede çalıştığımız müşterilerimize hem maliyet avantajı sağlıyoruz hem de istenilen her ihtiyaca yönelik hizmetler sunabiliyoruz. Türkiye'de ilk olarak global markalara hizmet vererek çalışmalarımıza başladık. 2008 yılından beri ise Türkiye'nin önemli markalarına hizmet vermekteyiz. Tüm bu çalışmalarımız ile merkezimiz ABD tarafından onaylanan bir laboratuvar bağışının İTÜ'ye yapılması konusunda da onay aldık.''

Projenin yalnızca bir laboratuvar bağışı olmadığına değinen Ceylan, ''Üniversite Partner Programı olarak isimlendirdiğimiz Rockwell Automation-İTÜ işbirliği anlamını taşımaktadır. Bu işbirliği üniversitemiz ile birlikte sanayi eğitimleri gerçekleştirmek, sanayi uygulama projelerini birlikte hayata geçirmek, başarılı öğrencilere burs ve iş imkanları sağlamak gibi geniş kapsamlıdır.'' ifadelerini kullandı.