Roma Bahçesi için Basın Açıklaması: Takipçisiyiz!



Açıklamada “sosyal tesis” inşası için kazı yapılan bölgenin arkeolojik kalıntılara sahip olduğu ve bölgede sosyal tesis yerine arkeolojik park inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Birgün Gazetesi'nden Burak Aydın'ın haberine göre, yurttaşlar basın açıklamasında, kazı çalışmalarının yakından takipçisi olacaklarını söylediler.

Ne olmuştu

Beyoğlu Belediyesi 2010 yılında, Roma Bahçesi’nin kente kazandırılması için arkeolojik park inşası kararını resmi olarak kabul etmişti. Ancak o tarihten bugüne Roma Bahçesi ve etrafı kendi kaderine terk edilerek bakımsız bırakıldı.

Sosyal tesis inşası için 20 Ekim’de kepçe vurulan Roma arazisi arkeolojik kalıntıların çıkması sebebiyle durdurulmuştu. Fakat resmi kazı durdurma kararına rağmen 1 Kasım tarihinde arazide polis koruması eşliğinde tekrar kazı girişiminde bulunuldu. Böylece arkeolojik kalıntıların bir kısmı yok edildi. 2 Kasım günü mahalle sakinleri ve arkeoloji derneklerinin çabalarıyla kazı çalışmalarına müze tarafından görevlendirilen uzmanlarla devam edilme kararı alındı.