Rönesans İnşaat'tan Hollanda Atağı



Dünya’nın en büyük 53. Uluslararası müteahhitlik şirketi olan Rönesans İnşaat, Hollanda merkezli Ballast Nedam NV şirketinin yüzde 19,9’luk hissesini 6 milyon Euro karşılığında satın aldı. Rönesans İnşaat, bu anlaşma ile 1877 yılında kurulan genel bina, ulaşım ve altyapı projelerine imza atan şirketin en büyük hissedarı oldu.

Rönesans İnşaat, dünyanın üç kıtasında 20 ülkede, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, çok amaçlı kompleksler, yüksek binalar, ağır sanayi tesisleri, çimento fabrikaları, otomotiv ve inşaat makineleri tesisleri, kimyasal ve petrokimyasal tesisler, gübre fabrikaları, metalürjik tesisleri, altyapı, havaalanları, tüneller, enerji ve endüstriyel işleme tesisleri, kamu binaları, konut binaları inşa ediyor. Faaliyet gösterdiği ülkelere her geçen gün yenisini ekleyen Rönesans İnşaat, Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde konut inşası ve mobilizasyon alanlarında önemli başarılara imza atan Ballast Nedam NV şirketine yüzde 19,9 oranında ortak oldu. 2014 yıl sonu itibariyle 1,1 milyar Euro ciroya sahip, 2 bin üzerinde çalışanı olan şirket, ulaşım ve altyapı gibi geniş kapsamlı projelerin inşaatında önemli rol oynuyor.

Rönesans ve Ballast Nedam NV birlikte bir açıklama yaparak Rönesans İnşaat’ın Ballast Nedam NV şirketini satın almak için yaptığı teklif uyarınca şartlı bir anlaşmaya vardıklarını bildirdiler. Ballast Nedam NV’nin halka açık hisselerinden %19,9’unu 6 milyon Euro karşılığında satın alan Rönesans, geri kalan miktar için de çağrı yapmayı planladığını duyurdu. Çağrı sürecinin, gerekli izinlerin alınmasının ardından 2015 Ekim ayında başlaması öngörülüyor.

Ballast Nedam NV CEO’su Erik van der Noordaa yaptığı açıklamada, Rönesans İnşaat’la birleşmenin güçlü, stratejik bir ortaklık yaratacağını, önümüzdeki yıllar için Ballast Nedam NV stratejik ajandasının uygulanmasını hızlandırmayı sağlayacağını ve entegre-kompleks projelerden kazanılan zengin deneyimin ihracatı için yeni fırsatlar sunacağını vurguladı. van der Noordaa şöyle devam etti: “Bu teklifin Ballast Nedam NV ve hissedarlarının çıkarları açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem Yönetim Kurulu hem de İcra Kurulu teklifi tamamen desteklemekte ve adil bir fiyat teklifi olduğunu düşünerek oybirliğiyle kabulünü tavsiye etmektedir.”

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak da Ballast Nedam NV’nin mühendislik ve özel inşaat yöntemleri açısından kanıtlanmış gücüne ve bunları uluslararası pazarlarda rekabetçi bir şekilde kullanma potansiyeline inandıklarını belirtti. Dr. Ilıcak “Bu sayede Ballast Nedam NV operasyonlarını çeşitlendirebilecek, operasyonel performans hedeflerine erişebilecek ve marka, kimlik ve değerlerinin önemli bir parçası olan kaliteye odağını koruyarak nakit pozisyonunu güçlendirecektir” dedi.

 
Reklam Goruntulenme Bolumu