Rönesans Rusya’da İkinci AVM’sini Açıyor



Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasında yer alan Rönesans Holding’in Rusya’daki yatırımları devam ediyor. Holding bünyesinde yer alan Rönesans Yatırım, Tümen bölgesi Hanti-Mansi özerk alanında, Surgut şehrinde yeni bir AVM yatırımı gerçekleştirdi. AVM’nin resmi açılışı, 24 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Açılış seramonisinde iki ünlü Rus Grubu, Vera Brejneva ve Banderos sahne alacak.

Haftada 180 bini aşkın kişiyi ağırlayacak

Aura Alışveriş Merkezleri’nin ilki Novosibirsk kentinde gerçekleştirilmiş ve Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg dışında kalan bölgelerindeki ‘en büyük gayrimenkul projesi’ seçilmişti. Aura Novosibirsk’in 61 bin 203 metrekarelik kullanılabilir alanının tümü dolmuş durumda. Toplam 98 bin metrekare inşaat alanına sahip Aura Surgut’un kiralanabilir alanı ise 65 bin metrekare olarak tamamlandı. Resmi açılışı yapılmadan yüzde 96’sı kiralanan AVM’de, 175 mağaza ve restoran yer alıyor. Aura Surgut’u günde hafta içi 20-25 bin, hafta sonu 40 bin den fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

3.8 milyar dolar bilanço büyüklüğü ve 1.3 milyar dolar cirosu ile müteahhitlik, gayrimenkul geliştirme ve enerji sektörlerinde 9 farklı ülkede faaliyet gösteren Rönesans Holding’in  24 binden fazla çalışanı bulunuyor.  Rusya’da özellikle müteahhitlik ve gayrimenkul yatırım alanlarında faaliyet gösteren Rönesans Yatırım Grubu, bu ülkede devam eden yaklaşık 3 Milyar USD büyüklüğünde müteahhitlik portföyüne ilaveten, stratejik olarak alışveriş merkezi (AVM) ve iş merkezleri gibi düzenli ve uzun vadeli kira geliri yaratan ticari gayrimenkul yatırımlarına odaklanmış durumda. Holding’in yatırım grubu,  ayrıca doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları aracılığıyla geliştirdiği gayrimenkullerin kiralama ve yönetimini de aktif olarak üstleniyor. Rusya’nın diğer şehirlerinde de AVM açmayı planlayan Rönesans Yatırım Grubu’nun yürüttüğü toplam 36 adet ticari gayrimenkul projesinin 13'ü Rusya’da, 23'ü de Türkiye’de yer alıyor.