Rönesans'ın Alışveriş Merkezi Yatırımları



Rönesans Holding A.Ş bünyesindeki Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İnşaat Yönetim Danışmanı Süha Günel, ''yaptıkları çalışmalarla Türkiye'deki Outlet Alışveriş Merkezi konseptinin yeni bir boyut kazandığını'' bildirdi.

Günel, Adana'da bir süre önce hizmete açılan Adana Outlet Optimum Alışveriş Merkezi'ndeki (AVM) ilk 15 günlük çalışmaların değerlendirmesini yapmak üzere geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rönesans Grubu'nun Gayrimenkul Yatırım A.Ş'yi 2006'da ticari gayrimenkul yatırım ve geliştirme amacıyla kurduğunu anımsattı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin (RGY), bugüne kadar Rusya ve Türkiye'de alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan 10 projesini kısa sürede tamamladığına dikkati çeken Günel, yaptıkları çalışmalarla Türkiye'deki Outlet Alışveriş Merkezi konseptinin yeni bir boyut kazandığını ifade etti.

Günel, ''Gayrimenkul projelerini hızla sürdüren Rönesans, bugüne kadar Rusya ve Türkiye'de tamamladığı 10 proje ile kiralanabilir AVM büyüklüğünü 260 bin metrekareye ulaştırdı'' dedi.

Türkiye'de 210 bin metrekare, Rusya'da 50 bin metrekare kiralanabilir AVM ve ofis alanlarının bulunduğunu anlatan Günel, ''Tamamlayacağımız gayrimenkul sayısını üç ay içinde 14'e, üç yıl içinde ise 30'a ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu rekor başarıyla Rusya ve Türkiye'deki ilk üç oyuncu arasına girmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Adana'da 230 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren Rönesans'ın en yeni projesi Adana Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'nin 15 günde 500 bini aşkın ziyaretçi ağırladığını vurgulayan Günel, bu sayının bir rekoru ifade ettiğini belirterek, ''145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bu bina için iki yılda 1000 kişi çalıştı. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak alış veriş merkezinde yılda ortalama 12 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı öngörüyoruz'' dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri

Günel, Rönesans olarak, Alışveriş Merkezi kurdukları her yerde sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini, Adana'da da bu tür projeleri yakında hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Öncelikle Adana Valiliği'nce gerçekleştirilen ve kente göçle gelen ailelerin çocuklarını kapsayan Sevgiye Uzanan Eller Projesi'nde yer almak istiyoruz. İlerleyen dönemde Alışveriş Merkezimizde bir de anne-baba okulu açmayı planlıyoruz. Bu ve benzer projelerle kentin ekonomik yaşantısına olduğu kadar sosyal ve kültürel yaşamına da katkı sunmak istiyoruz.''