Rus Mimardan Felaketlere Karşı “Siber Ev”



Koronavirüs salgını bütün dünyada etkisini sürdürürken; bir Rus mimar, “sakinlerini ölümcül koronavirüsünden koruyabilecek" bir siber ev/sığınak oluşturduğunu iddia ediyor.

Bir dağın kenarındaki gölün kıyısına yerleştirilen siber ev, 1.370 metrekare. Bir garaj ve bir ana ev olmak üzere iki binadan oluşan her bir parça, bulunduğu yerin doğal güzelliğini bozmamak için organik olarak arazi boyunca yerleştirilmiş. Her seviye, peyzajın iç benzersiz manzaralarını sunan bir cam duvar ile kaplı.

Time Türk’te yer alan The Sun kaynaklı habere göre; yapı eğimden aşağıya doğru akarken, iç mekanlar bir dizi teras ve yüzen bir güverte ile açık havaya açılıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sakinleri herhangi bir tehlikeden korumak için gerçekleştirilen siber ev, ağır çelik ve homojen betondan yapılmış ve kurşun geçirmez cam ile donatılmış.

Siber ev, herhangi bir nükleer felakette de, radyasyondan korunma sistemlerine sahip.

Garip bir şekilde tasarlanmış siber evin içindeki insanları, bütün dünyada 20.000'den fazla insanı öldüren koronavirüsün patlak vermesi gibi bir pandemi riskinden koruduğu söyleniyor.

Siber evin mimarı Alex Wieszewski, "Sadece ev güzel değil, aynı zamanda mümkün olduğunca güvenli, sakinlerini herhangi bir felaketten korumaya hazır” diyor.