Rustik Dekorasyonun Püf Noktaları



Ham ağaçtan mobilyalar, antika eşyalar ve taş duvarlar ilginizi çekiyorsa rustik dekorasyon modelleri tam size göre. Hem etkileyici hem de sıcak bir ev ortamı yaratacağınız rustik dekorasyon ile ev keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Deri detaylar
Büyük ahşap masalar, deri detaylı sandalyeler ve tahta kirişler rustik dekorasyonun en önemli parçalarından birkaçı. Eski dönemlerden çıkmış gibi görünen aydınlatmalar ise eve eski fakat etkileyici bir hava katıyor.

Duvar dekorasyonunu es geçmeyin
Tahta kirişler bu kez tavan dekorasyonunda karşımıza çıkıyor. Ahşap masanın etrafındaki metal sandalyeler rustik havayı bozsa da ortama güzel bir farklılık katıyor. Duvarlar için büyük boy tablolar veya tüm duvarı kaplayacağınız bir sürü küçük tablo asabilirsiniz.

Yeşil ile eve ferahlık katın
Yeşil doğayı yansıtan bir renk olduğu için doğru kullanıldığı zaman evlere tazelik ve ferahlık getiriyor. Yıpranmış mobilyalarınızı yeşil tonlu aksesuarlar ile olduğundan daha canlı gösterebilirsiniz.

Etkileyici taş duvarlar
Orijinal taş duvarlara sahip olacak kadar şanslıysanız bu duvarları mutlaka dekorasyonun bir parçası haline getirin. Ahşap parçalar ve kareli kumaşlar ile rustik dekorasyonun tadını çıkarın.

Cesur aydınlatmalar tercih edin
Kalın ahşap ayaklı yemek masaları, etnik detaylı halılar ve tahta kirişler ile mükemmel bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Aydınlatma konusunda daha cesur olmalı ve duvar dekorasyonunu da ihmal etmemelisiniz.

Zıtlığın gücünden faydalanın
Rustik dekorasyon genellikle kır evlerinin eski ve doğal havasını anımsatıyor. Dekorasyonda zıtlık bazen çok güzel sonuçlar çıkmasını sağlıyor. Eski görünümlü bir masanın üzerine modern detaylara sahip bir aydınlatma asabilirsiniz. Odanın bazı noktalarına pahalı veya daha modern çizgilere sahip aksesuarlar ekleyerek zıtlığın gücünü kullanabilirsiniz.

Reklam Goruntulenme Bolumu
 
Kaynak: Hürriyet