Rusya 2014 Kış Olimpiyatları'na Hazırlanıyor


Olimpiyat açılış ve kapanş törenlerinin de gerçekleştirileceği alan






























Rusya 2014 yılında yapılacak olan Kış Olimpiyatları'nın evsahibi olmaya hazırlanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Guatemala'da gerçekleştirilen adaylık yarışmasının sonuçlarına göre Rusya'nın Karadeniz sahiline bakan Sochi kenti, 2014 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak.






Buz pateni pisti























22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği Sochi'nin geliştirilmesi ve kış sporlarına uygun hale getirilebilmesi için 12 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak.






Olimpiyat meydanı




























Sochi'nin Olimpiyatlar'ı almasının sebepleri olarak, iki yıl boyunca hız kesmeden çalışılmasının yanısıra, Rusya'nın tarihinde ilk defa Olimpiyartlar'a ev sahibi olması ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in oylama öncesi Guatemala'ya gelerek lobi faaliyetlerinde bulunması gösteriliyor.





Olimpik podyum


























Putin yaptığı konuşmada, “Deniz kıyısına geldiğinizde güzel bir bahar gününü, biraz yukarılara, dağlara çıktığınızda kışı yaşayabilirsiniz. Gerçek karı garanti ediyoruz. Olimpiyat hazırlıklarını zamanında tamamlamayı garanti ediyoruz. Söz veriyorum trafik de olmayacak” diyerek Sochi için oy istemişti.





Curling salonu
-



























Kaynak: www.sochi2014.com