Ruukki Dünyanın En Büyük Enerji Santralinde



Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki, Fas’ta yapımına başlanan dünyanın en büyük güneş enerjisi santraline ürün tedariği sağlıyor. 125 megawatt üretim kapasitesi ile en gelişmiş enerji santrali konumunda olan Fas güneş enerjisi santralinde, Ruukki’nin metal kaplı çelik serisinden galfan kaplı, galvaniz tavlı ve çinko-alüminyum kaplı çelikler kullanılacak. Ruukki ürünleri, yapıları güçlendirerek aynı zamanda hafif olmalarını sağlayacak. Ürünlerde kullanılan galfan kaplama ise, sunduğu üstün yüzey koruma sayesinde korozyonu önlerken ürün ömrünü uzatacak. Ruukki'nin yüksek güçte şekillendirilebilir çelikleri, montaj ve kurulum süresinin azaltılmasına, verimliliğin artırılmasına, aynı zamanda ağırlık ve maliyet tasarrufuna olanak sağlayacak.

ÖzgürÖzgür Yalçın"Sürdürülebilir gelişimi hedefleyen lider şirketlerin derecelendirildiği Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde (DJSI) enerji verimliliği, yetkinlik geliştirme ve güvenlik konularında öne çıkarak her yıl önemli sıralamalarda yer aldık. Geçtiğimiz yıl endüstri lideri olmamızın ardından bu yıl da ilk dörtte yer alarak liderliğimizi koruduk" diyen Ruukki Türkiye Genel Müdürü Özgür Yalçın, proje hakkında şunları söyledi:

“Çevreci yatırımlara olan desteğimizin yanısıra Avrupa standartları’nın da altında karbondioksit salınımı gerçekleştirerek çevreye duyarlı duruşumuzu koruyoruz. Biz Ruukki olarak, enerji santralleri için tercih edilen kalın Galfan kaplama özelliği olan, şekillendirilebilir yüksek güçte çelik sunabilen birkaç tedarikçiden biriyiz. Bu sözleşmeyi yapmış olmak, Ruukki'nin daha sürdürülebilir bir çevre yaratmak için müşterilerine daha hafif, daha uzun ömürlü çözümler sunma stratejisi ile tutarlı olduğundan özellikle sevindirici. Türkiye de iklim koşullarına bakıldığında güneş enerjisi bakımından oldukça verimli bir ülke. Bu sebeple gelecek dönemde buradaki güneş enerjisi yatırımları artırmaya yönelik olarak, Fas’ta kullandığımız ürünlerin Türkiye’de de performansını artıracağız”.