Sabancı Çalışanlarını 'Ev'lendiriyor



Ant Yapı, Riva'da Sabancı Çalışanları Kooperatifi'ne ait arazi üzerine 100 villa yapmak için anlaşmaya vardı. Villalardan 30'u Sabancı çalışanlarına verilecek

Bomonti'de Türkiye'nin en yüksek yapılarından biri olacak Anthill'de eylülde daire teslimlerine başlayacak olan Ant Yapı, üç yeni villa projesi için kolları sıvadı. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, 2010 ve 2011'de 3 projede toplam 300 villa inşaa edeceklerini ve bu projelerin toplam yatırım tutarının 350 milyon dolar olacağını kaydetti. Başta Rusya olmak üzere yurtiçinde de proje geliştirme çalışmalarına devam eden Ant Yapı, İstanbul'un gözde bölgelerinden Riva'da Sabancı Çalışanları Kooperatifi'ne ait 100 dönümlük arsa üzerine 100 villa yapmak için düğmeye bastı. Üst düzey yöneticilerin kurduğu Sabancı Çalışanları Kooperatifi'yle yüzde 25-75 kat karşılığı anlaşan Antyapı, izinleri hazır olan ve kısa süre içinde başlayacak projeye Antriva adını verdi.

METREKARESİ BİN 500 $

Projede'deki villaların inşaatının Eylül 2011'de tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Antriva olarak adlandırılacak villaların metrekare fiyatı bin 500 dolardan başlayacak. En yüksek villa fiyatı ise 650 bin dolar olacak. Projedeki yaklaşık 30 villa Sabancı Çalışanları Kooperatifi ortaklarına verilecek. Mehmet Okay, Riva'nın bugüne kadar gelişememesinin nedeninin imar problemleri olduğunu belirterek, "Artık imar problemlerinin çözüme kavuşması, 3. köprünün yakınından geçecek olması Riva'nın önemini artırdı. Riva Anadolu Yakası'nın Kemerburgazı olacak" dedi. Okay, İstanbul'da villalara olan talebin arttığını ifade ederek, Çekmeköy ve Beylerbeyi'nde de 100'er villalık iki projenin hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Bu iki projenin geliştirme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Okay, projelerin detaylarının yıl başında ortaya çıkacağını kaydetti. Okay, ayrıca finans merkezi Ataşehir'deki otel ihtiyacını karşılamak üzere Nisan 2010'da başladıkları 5 yıldızlı 200 odalı Radison Blu otelinin inşaatına devam ettiklerini belirterek, Çamlıca'da Emaar'ın Göztepe projesini yapacağı Toprak arazisinin hemen yanında da orfis ve residence yapacaklarını kaydetti.

Anthill'de yaşam başlıyor

24 ay gibi bir sürede toplam 400 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Anthill'de yaşam eylülde başlıyor. Bomonti'de 54 katlı iki blok ve butik bir çarşıdan oluşan projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı büyüklükte modüler daireler bulunuyor. Anthill'de dairelerin fiyatları 250 bin dolardan başlıyor. Benzer projelerde dairelerin metrekare fiyatı 5-12 bin dolar arasında değişirken, Anthill'de ise metrekare fiyatı 3-7 bin dolar arasında.