Sabancı Holding, 4.5 Milyar Lira Yatırım Planlıyor



Sabancı Holding'in 2016 yılı kombine net satışları yüzde 12 artışla 53.6 milyar TL, konsolide net kârı ise yüzde 19 artışla 2.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 4.1 milyar TL yatırım yapan Sabancı, bu yıl da 4.5 milyar TL yatırım hedefliyor. Söz konusu yatırımın 3.5 milyar TL'si üretim kapasite yatırımı, 1 milyar TL'si teknoloji yatırımı olacak.

30 Mart'ta bayrağı Mehmet Göçmen'e teslim edecek olan Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, “Sabancı Topluluğu için 2016 yılı, operasyonel kârlılığımızı arttırarak büyüdüğümüz, içinde bulunduğumuz sektörlerde hedeflerimize ulaştığımız bir sene oldu. 2016 yılı faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde başarılı sonuçlara imza attığımız bir yıl oldu” dedi.

Sözlerine “Türkiye'ye inanıyoruz, yatırıma devam ediyor” diye devam eden Kurtul, 2016'nın global anlamda zor bir yıl olduğunu, ama buna rağmen Sabancı Holding olarak son beş yılın en büyük yatırımını da bu yıl 4.1 milyar TL olarak yaptıklarını vurguladı.

Sabancı Holding'in 2017 yılı planlarına değinen Kurtul: “2017 senesinde de hedefimiz çok büyük. Sabancı Holding olarak bu sene de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve daha güçlü bir Türkiye için 4,5 milyar TL yatırım yapmayı, çift haneli büyümeyi hedefliyoruz. Sabancı Holding olarak 2017'de de, inovasyon kültürümüz ve operasyonel mükemmellik anlayışımız ile yaptığımız her işte, faaliyet gösterdiğimiz her sektörde paydaşlarımıza ve ülkemize daha fazla değer yaratmak için çalışacak ve hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Güler Sabancı: Mehmet Göçmen liderliğinde yeni etaplar koşacağız

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Zafer Kurtul'a katkılardan dolayı teşekkür etti: Zafer Kurtul son 20 yıla yakındır Sabancı Topluluğu'nda… Kendisinin bu süreçte, bu önemli koşuda, bu önemli kararlarda çok büyük katkısı oldu. Kendisine Grubumuz adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bayrağı başarıyla taşıdığı için hepinizin huzurlarında bir daha kutluyorum. Bundan sonraki yolcuğunda da başarılar diliyorum.

Kuvvetli öz kaynaklarımız, sağlıklı finansal yapımız, daha da önemlisi, daha da kıymetlisi kuvvetli insan kaynaklarımız ve sağlam kurumsal kültürümüz ile bugünlere geldik. Bu etapları koşarak doksan yıldan fazladır biriktirerek, değer yaratarak bugünlere geldik. Bugüne kadar başarıyla koşulan bu etapların, aşılan engellerin sonunda bugün sağlıklı, güçlü bir bünyemiz var.

Bu altyapı üstüne Zafer Bey bayrağı Mehmet Göçmen'e devrediyor. Mehmet Göçmen'in liderliğinde yeni etaplar koşacağız. Sabancı Holding'de yeni dönemde, yeni etapta çok başarılı olacağına dair Yönetim Kurulu olarak bütün inancımız tamdır. Kendisine hayırlı olsun diyorum.