Sabancı Üniversitesi’nden İki Yeni Yüksek Lisans Programı



Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2013 – 2014 akademik yılında 2 yeni yüksek lisans programı başlıyor. Enerji Teknolojileri ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Programı ile günümüzün ileri teknoloji ve enerji sektörüne profesyonel bir bakış getirilmesi hedefleniyor.

Enerji Teknolojileri ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı

Sabancı Üniversitesi’nde 2013-2014 akademik yılında başlayacak olan Enerji Teknolojileri ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı; mühendislik, temel bilimler, ekonomi, yönetim, siyaset, kamu politikaları gibi alanlardan gelen profesyoneller için tasarlandı. Adaylar, ilgi alanlarına ve uzmanlaşmak istedikleri konulara uygun olarak, mühendislik ya da yönetim alanından dersler alabilecek ve araştırma projeleri yapabilecek.

Program ile enerji sektörünün dünyada ve ülkemizde günden güne büyümesi ve yapılan yatırımların artmasıyla, enerji teknolojileri ve yönetimi alanında uzmanlaşmış ve eğitim almış profesyoneller yetiştirmek amaçlanıyor. Ayrıca enerji sektöründe yer alan yöneticiler ve yönetici adayları için ise; enerji teknolojilerindeki son gelişmeler, yeni enerji kaynakları, ulusal ve uluslararası enerji politikaları, teşvik ve düzenlemeler hakkında bilgilerini sürekli geliştirmek ve güncel kalmalarını amaçlıyor. Programın hedef kitlesi; mühendislik, temel bilimler, ekonomi, yönetim, siyaset, kamu politikaları gibi alanlardan gelen ve enerji sektöründe uzmanlaşmak isteyen, endüstri deneyimi olan profesyoneller olarak belirlendi. Dersleri, Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü ve Karaköy’de yer alan Minerva Han’da yapılacak programla öğrencilerin, çok disiplinli çalışmalar sayesinde uygulamaya yönelik eğitim almaları, teknik konulara ek olarak teknoloji ve inovasyon yönetimi, girişimcilik, teknoloji politikaları, proje yönetimi, paydaş iletişimi, risk yönetimi gibi alanlarda da yetkinlik kazanmaları hedefleniyor.

Nanoteknoloji Yüksek Lisans Programı

Nanoteknoloji Yüksek Lisans Programı, savunma, sağlık, inşaat, otomotiv, kimya, tekstil, gıda, enerji gibi stratejik önemi yüksek sektörlerde, nanoteknoloji konusunda yatırım yapmak ve ürün ortaya çıkarmak isteyen kurumlar için; ileri teknolojiler üzerine çalışan, girişimci profesyonellerin yetiştirilmesini ve sanayinin bu alandaki insan kaynağı talebine cevap vermeyi hedefliyor. Nanoteknoloji yüksek lisans programının hedef kitlesi; herhangi bir mühendislik alanında veya temel bilimlerde lisans diploması olan ve nanoteknoloji konusunda uzmanlaşmak isteyen, endüstri deneyimi olan profesyoneller olarak belirlendi. Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde yapılacak programda öğrencilerin çok disiplinli çalışmalar sayesinde uygulamaya yönelik eğitim almaları, teknik konulara ek olarak teknoloji ve inovasyon yönetimi, girişimcilik ve teknoloji politikaları gibi alanlarda da yetkinlik kazanmaları hedefleniyor.