Sabancı'dan Fen Lisesi



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma Enerjisa Fen Lisesi'nin yaptırılmasına ilişkin protokol imzaladı.

Enerjisa'nın Bandırma'daki Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralinde düzenlenen imza töreninde konuşan Balıkesir Valisi Arslan, yatırımların birtakım sosyal projelerle desteklenmesinin önemine işaret etti.

Eğitimin, devletin üzerinde en çok durduğu ve durması gereken bir konu olduğuna dikkati çeken Arslan, 2004-2009 yılları arasında Balıkesir'de bin 500 ilave derslik yapıldığını, 22 okul ve 310 dersliğin de hayırsever kişilerce sağlandığını söyledi. Vali Arslan, ilde hayırsever vatandaş ve kurumların bu şekilde eğitime yaptığı katkının toplam bedelinin 21 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, yapılan işin sürdürülebilirliği açısından, gittikleri bölgede fark yaratmak ve özellikle eğitim konusunda katkı yapmanın Sabancı Topluluğu için çok önemli olduğunu dile getirerek, bir şey gerçekleştirmek için yerel yönetimlerin desteğinin şart olduğunu, aksi takdirde yapılamayacağını söyledi.

Güler Sabancı, fen lisesiyle Balıkesir'de eğitime yaptıkları katkının 5 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in işsizlik sorununa değinmesi üzerine de Sabancı, "Bu dönem biraz zor. Her yerde işsizlik en büyük sıkıntı. Bu sene zor bir seneydi. Umarım önümüzdeki yıl daha iyi olur" diye konuştu.

Enerjisa Proje Direktörü Veli Balat ise okul projesi üzerinde 1,5 yıldır çalıştıklarını, 16 derslikli, 480 öğrenci kapasiteli, 100 kişilik yatakhanesi, yemekhanesi ve spor salonu olan projeyi Enerjisa'nın finanse edeceğini, Sabancı Vakfı'nın da gerçekleştireceğini bildirdi.

Balat bir hafta 10 gün içinde müteahhit firmayı seçip inşaata başlanacağını belirterek, okulu 2010-2011 öğretim yılına yetiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Enerjisa'nın proje gerçekleştirdiği her yerde sosyal projelere imza attığını anlatan Balat, bu yıl Kahramanmaraş ve Adana'da da köylerdeki ilköğretim okullarını yenilediklerini, bu sayede 2 bin çocuğun yeni okullarda okuma fırsatı elde ettiğini belirtti.

Bu arada, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de, Bandırmalılar'ın il olma isteğini dile getirerek, esprili bir şekilde, "Zamanında Bandırma'nın il olması için imza atan tek Bakan Kemal Derviş idi. Onu da fark etmeden attı" dedi.