Sabancı’ya Legion d’Honneur Nişanı



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie tarafından Fransız devlet nişanı Legion d’Honneur verildi.

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki törende, Fransız Büyükelçi Bernard Emie, törene katılamayan Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde’ın mesajını okudu. Lagarde mesajında, Hacı Ömer Sabancı’dan başlayarak Sabancı Grubu’nun hikâyesini anlatarak, “Ailenin üçüncü kuşağı olarak, gözüpekliğiniz size hiç kuşkusuz büyükbabanızdan miras kaldı. Onun anısına sadık kaldınız ve kişisel yetenekleriniz sayesinde aile şirketindeki tüm basamakları birer birer tırmandınız. Bu şirketi, yüzü Fransa’ya da dönük bir uluslararası grup haline dönüştürdünüz” diye konuştu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise konuşmasında frankofon olmamasına karşın daima sanatına, kültürüne, entelektüellerine ve şarabına hayranlık duyduğu, önemli şirketleriyle iş yapma imkânı bulduğu Fransa’dan böyle bir nişan almaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Törene Aldo Kaslowski, Sedat Aloğlu, Erkut Yücaoğlu, Pekin Baran, Cem Duna, Ahmet Nazif Zorlu, Halis Komili, Asaf Savaş Akad gibi iş, sanat ve akademi dünyasından isimler ile Sabancı Holding yöneticileri katıldı. Verilen bilgiye göre, Legion d’Honneur, Güler Sabancı’ya İtalya, Belçika, İspanya ve Avusturya’nın ardından verilen beşinci nişan oluyor.