Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İkinci Pistin 2015'de Açılması Bekleniyor



İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı'nın geçen yılki durumuna ilişkin değerlendirmede bulunarak, gelecek yıllara ilişkin hedeflerini açıklayan İSG Üst Yöneticisi Gökhan Buğday, 2015 yılında ikinci pistin açılmasının beklendiğini belirterek, ''Projesi bitti, çizimleri tamamlandı, kamulaştırma devam ediyor. Paralel ve bağımsız bir pist olarak mevcut kapasitemiz 2'ye katlanacak'' dedi. Buğday, Sabiha Gökçen'e 2 saatlik araba mesafesinde 19 milyon üzerinde bir nüfusa hitap ettiğini anlatarak, ''Bu bölgede, İzmit, Bursa ve Yalova gibi 5 endüstriyel şehirde yabancı yatırımlar bulunuyor. Bu bölgede uçacak çok insan var'' dedi.
    
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığıyla teknoloji ve endüstri parkı çalışmalarını hatırlatan Buğday, ''Burada, 450 firmanın yer talebi bulunuyor. Araştırma geliştirme faaliyetleri yapılacak. Burada tahmin edilen çalışan sayısı gelecek 3 yılda 30 bine ulaşılacak. Bu, Sabiha Gökçen'in önemini artırıyor. Yeni teknoloji parkına ve İstanbul Finans Merkezine gelecek yolcular da devamlı seyahat edecek potansiyelleriyle bize destek sağlayacak'' diye konuştu.
    
''2015 yılında ikinci pistin açılması bekleniyor''
    
İSG'nin 2015 hedefine ilişkin soruya Buğday, ''Türkiye'nin ikili anlaşmalarını bekliyoruz. 2015 yılında ikinci pistin açılması bekleniyor. Projesi bitti, çizimleri tamamlandı, kamulaştırma devam ediyor. İstanbul'un havacılığına büyük katkısı olacaktır. Bütün gücümüzü buna harcıyoruz. Paralel ve bağımsız bir pist olarak mevcut kapasitemiz 2'ye katlanacak. Devlet de buna destek veriyor. Türkiye'de havacılığının desteğe ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.