Sabiha Gökçen'de Schneider Electric Güvenliği



Enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric, şehir güvenliği konusundaki çalışmalarından sonra, bu kez de havalimanları güvenliği ile ilgili projeleriyle dikkat çekiyor. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği, Schneider Electric’in  1400 noktadaki, 2.1 megapiksellik teknolojik kameraları ile sağlanacak.

Dünyanın ilk Full HD 2.1 megapiksel Sarix Serisi IP tabanlı kamera güvenlik sistemini, Sabiha Gökçen Havalimanı’na kuracak olan Schneider Electric, havalimanının bu yıl içinde hizmete girecek yeni terminalinin tüm teknik ve idari bölümlerini kendi kamera sistemleriyle takip edecek.

1400 noktadaki 2.1 megapiksel kameralar ile dünyada bir ilk

Büyük çoğunluğu 2.1 megapiksel olan Schneider markalı kameralar, toplam 1400 noktada kullanılacak. Tamamen IP tabanlı olan bu sistemin dünyadaki ilk havalimanı uygulaması Sabiha Gökçen’de gerçekleşecek. Güvenlik sisteminde kullanılacak bu kameralar, klasik kameralara oranla yaklaşık 6 kat daha fazla çözünürlük sağlıyor. Kayıt platformunda ise dünya lansmanı yeni yapılan "failover" ve RAID6 seviyesinde disk yönetim özelliğine sahip NSM5200 serisi kullanılacak.

Schneider Electric komple çözüm sunuyor

Sabiha Gökçen havalimanında kullanılacak  kartlı geçiş sistemi de yine, Schneider Electric kamera ve izleme sistemiyle sağlanacak. Başta can güvenliği olmak üzere uçuş güvenliği açısından da büyük önem taşıyan bu sistem sayesinde, Türkiye’nin uluslararası havalimanının güvenliği en üst düzey teknoloji olanaklarına sahip olacak.