Sabit Ödeme Sözde Kaldı



Ankara Anakent Belediyesi’nin büyük bir başarı olarak sunduğu TOKİ’nin Altındağ Karacaören’de yaptığı konutlarda oturan yurttaşlar konutların borçlarının sürekli artmasına tepki gösteriyor.

TOKİ tarafından yapılan Karacaören Sitesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Satı Karabuğa, her ay borçlarının arttığını kaydetti. Karabuğa, kendilerine 28 milyar ile 38 milyar arasında değişen ödeme seçeneklerinin vaat edildiğini belirterek, “Ama şu an borçlarımız her ay artıyor” diye konuştu. Bölgedeki yurttaşların şu ana kadar yalnızca faiz ödediğini belirten Karabuğa, “15 yıl borçlandık ve bu borç 15 yılda bitecek gibi değil. Sabit ödeme sözü verilmesine karşın ödemeler memur maaşlarına yapılan zamma endekslendi” dedi.

Sitedeki pek çok insanın borçlar nedeniyle evini kaybetme noktasına geldiğini belirten Karabuğa, bugünkü memur maaş artışlarına göre hesaplandığında toplam borcun 150 bin TL’yi geçtiğini belirtti. Karabuğa, “Bölgede 12 binden fazla insan mağdur edildi. Bizi dolandırdılar. Birkaç gün içinde bize yeni bir şey gönderdiler. Bize fazladan kira yardımı yapılmış, faiziyle beraber bunu da geri istiyorlar” diye konuştu. Yıkılan gecekonduların enkaz paralarının yalnızca yüzde 10’unun ödendiğini ifade eden Karabuğa, yeni yapılan evlerin tavan ve duvar sıvalarının döküldüğünü, evleri su bastığını kaydetti.

CHP’nin Altındağ Belediye Başkan adayı Ümit Buğdaycı da Karacaören’de gecekonduları yıkılan yurttaşların borçlandırılarak sahip oldukları evleri kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını belirtti.