Safiport Derince'ye 'Deprem' Raporu



Şirketten yapılan açıklamaya göre, Safiport Derince için gerçek bir deprem kaydı hazırladı. Safiport Derince için diğer limanlarda olmayan bir simülasyon çalışması da yapılacak. Bu çalışma ile liman genişleme projesinde olası deprem hareketine bağlı olarak yönetmeliğe uygun tasarım belirlendi ve proje bu doğrultuda hazırlanıyor.

Prof. Dr. Mustafa Erdik projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Limanın olası bir deprem durumunda göstereceği etkiyi belirleyen bir rapor hazırladık. Safiport Derince bu rapora uygun bir proje ile yapılandırılıyor. ‘Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları ve Hava Meydanı İnşaatlarına İlişkin Deprem Teknik Yönetmeliği’ ile limanların deprem tasarımı mühendislik kurallarına uygun şekilde düzenlenmiştir.

Safiport Derince’de de yapı ve güçlendirmeler bu yönetmeliğe uygun olarak yapılıyor. Liman yapısının depreme dayanıklı tasarlanabilmesi için zemin ortamının çok iyi incelenmesi, liman yapısı tipinin doğru seçimi, dolgu malzemesinin doğru belirlenmesi gerekir. Safiport Derince bizden aldığı rapor doğrultusunda tüm bu parametrelere uygun olarak inşa edilecek bu nedenle ‘Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacaktır’ diyebiliriz” şeklinde konuştu.