Sağlık Üssü Olacak



Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, kentte devam eden hastane yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Manisa’da şu an iki dev hastane inşaatının başladığını dile getiren Kaplan, bu yatırımlarla birlikte sağlık sektöründe kentin çağ atlayacağını ifade etti. Turgut Özal Mahallesi’nde yapılmakta olan 558 yataklı eğitim araştırma hastanesi inşaat çalışmalarının başladığına dikkati çeken Kaplan, 450 milyonluk dev bir sağlık kampusu yapılacağını kaydetti. Kaplan, "Dört vinç kule daha kurulacak. 350-400 civarında işçi önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak. 24 saat mesai yapacaklar. 2018’e girdiğimiz ilk günlerde 558 yataklı eğitim ve araştırma hastanemizi bitireceğiz. Kardiyovasküler cerrahiden, onkolojiye kadar bir hastanede olabilecek en üst düzey hizmeti verecek. Hastanemiz eğitim araştırma hastanesi konumunda olacak. Merkez ilçelereki hastanelerimizdeki fiziksel sorunların getirdiği ufak tefek problemleri böylelikle aşmış olacağız. Hizmet sunumunda bir sıkıntımız yok ama binalarımızın eski olmasından kaynaklanan bazı problemler yaşıyoruz" dedi.

Otel konforunda olacak

DHA'nın haberine göre, Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde yapımına başlanan 180 milyonluk liraya mal olacak yeni hastanenin kente büyük bir artısı olacağını ifade eden Kaplan, "Bu hastanelerimizin nitelikli yatakları var. Yani bir odada banyo ve tuvaletiyle daha kapsamlı hizmet sunulacak. Otelcilik konforu sağlanacak. Hastanemiz de eğitim ve araştırma hastanesinden üç veya dört ay önce bitirilecek. 800 günlük bir süresi var. Şu an 70 gününü bitirdik. Çok büyük ve kapsamlı bir yatırım. Yine bu hastanemizde kardiyo basküler, anjiyo, kemoterapi, kanser tedavileri, yanık ünitesiyle çok kapsamlı olacak" diye konuştu.

İlçelerde de yatırımların sürdüğünü kaydeden Kaplan, Demirci, Selendi ve Soma Devlet Hastaneleri’nin kısa sürede biteceğini dile getirdi. Kaplan, Manisa’ya sağlık alanında yapılacak bir diğer yatırımı ise şöyle aktardı:"200 yataklı eğitim araştırma ruh sağlığı hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi ve çocuklarla erişkinlere yönelik alkol ve madde bağımlılığının tedavisi amacıyla bir hastane gibi birimleri içerisinde barındıracak bir ruh sağlığı ve sinir hastalıkları kampusu projemiz var. Bununla ilgili yer konusunda bazı girişimlerimiz oldu. Mevcut ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi de düşündüğümüz kampusun içerisinde değerlendirilecek."