Sağlıklı ve Güvenli Dış Cephe Sistemi: İzo-klinker Panel Sistem



İzo-klinker panel, yüzeyine Işıklar Kaplama Tuğla ölçülerine uygun kanallar açılarak montaja uygun hale getirilmiş XPS yalıtım levhaları üzerine Işıklar Kaplama Tuğla montajı ile oluşturulan, mevcut ve yeni binalarda test edilmiş sağlıklı ve güvenli bir dış cephe sistemi. İçerisinde, kanallı ısı yalıtım plakası, ışıklar kaplama tuğlaları, ışıklar flex yapıştırıcısı, ışıklar flex derz dolgusu ve plastik dübeller ile paketler halinde hazırlanan izo-klinker panel, kullanıcıya çok büyük bir kolaylık sağlıyor.



Avantajları

Enerji tasarrufu sağlar: Gazbeton, betonarme perde, düşey delikli tuğla, vb. dış duvarların ısı iletim kat sayısını (k) düşürerek, bina çeşitlerine göre yüzde 50 enerji tasarrufu sağlar.

Isı köprülerini ortadan kaldırır: Hem duvar elemanlarının oluşturdukları yüzeyleri, hem de kolon, kiriş, lento perde duvar gibi betonarme yüzeyleri yalıtarak bazı yapılarda yüzeyin yüzde 50’sine ulaşan ısı köprülerini ortadan kaldırır.



Bakım onarım gerektirmez: Dış cephelerde, ışıklar kaplama tuğlası ile beraber, yüksek hammadde ve üretim kalitesi ile uzun yıllar boyunca bakım ve onarım gerektirmez. Yıllarca bozulmadan kalan dokusu ve rengi sayesinde dış sıva ve boya maliyeti ortadan kalkar ve sistem kendini amorti eder. Bina bakım masraflarında ciddi düşüş olur.

Dış cephelerde zırh oluşturur: Yüzeyinde bulunan 1,5 cm kalınlığındaki ışıklar kaplama tuğlaları, yalıtım plağını kaplar, zırh görevi görür, böylece yüzeylerde çatlama ve plaka izleri gözükmez. Yüzeyi keskin darbelere karşı korur.



Uygulama kolaylığı sağlar: Düzgün örülmüş gazbeton veya tuğla duvar üzerine kolayca uygulanır. Sıva gerektirmediği için, sıva maliyetini ortadan kaldırır. Yalıtım plakları üzerinde fabrika tarafından kaplama tuğlası için özel açılan kanallar sayesinde kaplama tuğlaları çok kolay monte edilir.

Isı yalıtımı sağlar: İzo-klinker panel sistemi ile farklı duvar tipine ve iklim bölgelerine göre XPS levhalarında kalınlık değiştirilerek ısı yalıtımı sağlanır. Proje aşamasında iklimlendirme tesisatı yatırım maliyetlerinde ciddi azalma olur. (kazan kapasite, kalorifer petek, vb.)

Mimari avantajları: Yalıtım plakaları üzerine kaplanan ışıklar kaplama tuğlalarının sahip olduğu farklı renk ve doku seçenekleri sayesinde cephelere, ısı yalıtımı yanında estetik değerler de katar. Tasarımcılara geniş imkanlar sağlar.