Sahibinden Kiralık Mühendis ve Mimarlar



İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Ücretli ve İşsiz Mühendisler Komisyonu 9 Haziran 2012 tarihinde "Güvencesizlik ve Özel İstihdam Büroları" konulu bir panel düzenliyor.

İMO Ankara Şubesi bünyesinde Ücretli ve İşsiz Mühendisler Komisyonu’nda faaliyet yürüten ücretli, işsiz ya da kamu çalışanı tüm mühendisler, hem haklarını korumak ve geriletilmesine izin vermemek, hem de kendileri ve tüm meslektaşları için onurlu ve insanca bir yaşamı savunmak adına gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koymak istiyor.
 
Esnek çalışmanın giderek yaygın çalışma biçimi haline geldiği günümüzde artık işçiler/çalışanlar özel istihdam büroları aracılığıyla her türlü sosyal haklarından arındırılmış ‘kiralık işçiler’ haline getirilmek isteniyor. İşçi ve iş bulmaya aracılık etmeyi hedefleyen özel istihdam büroları yaşanan örnekleriyle en güvencesiz çalışma biçimlerini işçilere/çalışanlara dayatıyor. Bununla birlikte meslektaşıyla dayanışmayı kendisine görev sayan kurumların meslektaşıyla arasındaki bağı da koparmak isteniyor.
 
Bu doğrultuda İMO Ankara Şubesi bünyesinde Ücretli ve İşsiz Mühendisler Komisyonu, özel istihdam büroları ve güvencesizliği hep birlikte konuşmak, tartışmak aına Ken Loach’ın “İşte Özgür Dünya” filmi üzerinden geçici çalışma altında yaşayan ve yaşatanları izleyerek, kendi geleceklerini hep birlikte anlamak ve inşa etmek istiyor. 9 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek panel kapsamında, iktisatçı Dr. Gaye Yılmaz’ın ve Denizcan Kutlu’nun ön sunumlarıyla “geçici çalışma altında güvencesizlik” konuşulacak ve “meslek odaları işçi kiralayabilir mi?” sorusuna yanıt aranacak.

Program

13.00 Film Gösterimi: İşte Özgür Dünya

13.40 – 13.50 Ara

13.50 – 14.20 Geçici Çalışma Altında Yaşamak ve Yaşatmayı Ken Loach Sinemasında İzlemek: “İşte Özgür Dünya”
Denizcan Kutlu / Ankara Üniversitesi SBF

14.20 – 14.50 Kiralık Mühendis ve Mimarlar: Visa ve Master Card Kabul Edilir…
Gaye Yılmaz / Boğaziçi Üniversitesi

14.50 – 15.20 Soru Cevap