“Sahibinden Manzaralı” Sergi



‘Sahibinden Manzaralı’, genel olarak gazete ilanlarından aşina olduğumuz bir tanım. Bu tanımı sergiye başlık olarak verme fikri, beklenmedik bir sırada elde edilen geçici misafirlik -birliktelik- olanağının yanı sıra, sergi mekanının sahip olduğu kentsel manzaraya karşılık, sanatçılar tarafından yaratılan bir ‘durum’ manzarası fikrinden doğdu.

Küratörlüğünü Derya Yücel’in üstlendiği ‘Sahibinden Manzaralı’ başlıklı sergi, katılımcılığı içeren ve günlük yaşama, yaratıcı duyarlılıkla katkıda bulunmak isteyen üretimlerden oluşuyor. 17 sanatçının katılıldığı sergi, bir bakıma başka zaman/mekan/koşullarda kolayca ifade edilemeyen umutları dışa vurmaya çalışıyor ve belki de sadece birlikte olmanın, bu aşırı bireyselcilik zamanına verilen sanatsal bir cevap araştırması olduğunu ileri sürüyor.

Sanatçılar, Aslımay Altay, Ceren Oykut, Dilek Winchester, Elif Çelebi, Genco Gülan, Gonca Sezer, Gül Ilgaz, Mehmet Ali Uysal, Minna Henriksson, Murat Morova, Nancy Atakan, Neriman Polat, Nezaket Ekici, Vanessa Garcia, Volkan Aslan, Yasemin Özcan Kaya ve Yeşim Ağaoğlu’nun yer aldığı serginin çıkış noktasını, nesnel sonuçlara bağımlı olmaksızın ‘bir araya’ gelmek ve iletişim kurmak için yapılan ‘yaratıcı dayanışma’ fikri oluşturuyor. Böylelikle, günümüz sanat ortamının farklı bağlamlar içinde oluşan algılama ve düşünme biçimleri, güncel sanat üretimleri aracılığıyla bir araya geliyor.