Şahin’den İtiraf: Hükümetimizle Zıtlaşan Belediye Projesini Ankara’dan Geçiremiyor



AKP’nin Antalya merkeze bağlı Varsak beldesindeki seçim bürosunun açılışına katılan Şahin daha sonra bir sandalyenin üzerine çıkarak toplanan partililere hitap etti. Meclis’in orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satılmasını öngören ve kamuoyunda ‘2B Yasası’ olarak bilinen düzenlemenin Meclis’ten geçtiğini hatırlatan Şahin, yakında bu arazilerin sahiplerine verileceğini söyledi.

Seçim öncesi tapu müjdesi

Türkiye’de mülkiyet konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu sorunların yeni çıkarılacak yasalarla çözüme kavuşturulacağını da belirten Bakan Şahin, “Elinde tapu olmasına rağmen tapu iptal davası açılmış binlerce kişi var. Bu sorunun çözümü için çarşamba günü TBMM’de görüşmeler yapılacak” dedi.

Şahin, yaklaşık bir ay önce çıkardıkları kanun doğrultusunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2B arazilerini kimlerin kullandığının tespitine yönelik çalışma yaptığını da belirterek, “İkinci olarak yapacağımız kanuni düzenlemeyle bu arsaları kullanan vatandaşlara arsalarını verecek yasayı çıkaracağız. Ancak bunların çözülmesi için bizimle uyumlu çalışacak yerel yöneticileri seçmemiz gerekiyor” dedi.

Merkezi hükümetle işbirliği içinde olan belediyelerin daha çabuk çözüm ürettiğini dile getiren Bakan Şahin, şu itirafta bulundu: “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara’dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye’nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çabuk çözülür.”

Seçim bürosu açılışının ardından Döşemealtı Belediye Başkan adayı Hasan Akalın tarafından düzenlenen yerel seçim programına katılan Bakan Şahin, burada kısa bir konuşma yaptı. Hürriyet gazetesi okuduğunu, Gazze’ye giden Hürriyet muhabiri Metehan Demir’in yazılarını takip ettiğini söyleyen Bakan Şahin, Gazze halkı ile yapılan röportajların kendisini çok etkilediğini söyledi. Demir’in röportajından alıntılar yaparak konuşmasını sürdüren Şahin, “Demir’in röportaj yaptığı bir Gazzeli, ‘Önceden yanımızda sadece Allah’ın olduğuna inanırdım. Davos’tan sonra bir de Türkiye’nin yanımızda olduğunu anladım.’ İşte bu yorumlar gerçekten beni etkiledi” dedi.

Konuşmasını kısa tutmak zorunda olduğunu dile getiren Şahin, Alman Adalet Bakanı ile İstanbul’da görüşeceğini söyleyerek izin istedi.