Sahte Tapuya Karşı İşbirliği



Tapu dairelerinde sahte vekaletle mülk satışını önlemek isteyen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, harekete geçti. Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Türkiye Noterler Birliği ile işbirliği yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ortak bir altyapı oluşturdu. İki kurumun oluşturduğu altyapıyla satış sırasında tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp müdahale edebilecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Türkiye Bilişim Derneği’nin İzmir’de düzenlediği 5. Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı’nda kişisel verilerin korunmasından, bilişim suçlarına kadar birçok konu, hukukçu ve bilişimciler tarafından tartışılırken, kurumlar da bu yöndeki çalışmalarını paylaşan Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni uygulamayla ilgili bilgi verdi.

Protokol imzalandı
Tapu dairelerinde yaşanan sahtecilik olaylarını önlemek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’yle veri paylaşımına yönelik bir protokol imzaladıklarını söyleyen Cin, “Noterlik bilgi sistemini kurduktan sonra noterlerde yapılan işlemlerin merkezde toplanmasını sağladık. Türkiye haricinde de, 200 konsoloslukta yapılan bütün işlemler anlık olarak bir merkezde toplanıyor. Hannover’de verilen vekalet, 2 dakika içerisinde Türkiye’nin her yerinden görülebilir hale geldi. Bunu bir adım öteye taşıdık ve karşılıklı teyit mekanizmasını geliştirdik. Şu an birçok kurumla bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.