Saint-Gobain Weber'den 'Endüstriyel Harçlar'da 2 Katı Büyüme



Saint Gobain, endüstriyel harçlar alanında dünyadaki başlıca üreticilerden biri olan Maxit Grubu’nu Mart 2008 tarihinde satınalarak endüstriyel harçlar alanındaki iş hacmini iki katına çıkardı. Grubun endüstriyel harçlar pazarındaki varlığını artırmaya yönelik stratejisinin bir parçası olan satınalma ile Saint Gobain Weber, yapı kimyasalları alanında dünya liderlerleri arasına girdi.

Seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları, dış cephe boya ve kaplamaları, ısı yalıtım sistemleri, su yalıtımı ve tamir-tesviye ürünleri, iç cephe boyaları gibi geniş ürün yelpazesine sahip Weber Türkiye, Ekim 2008 tarihinde Maxit Grubu ile resmi birleşmesini tamamlayarak, Maxit’in uzman olduğu su yalıtımı, beton tamir ve koruma sistemleri, şantiye genel malzemeleri, mastikler ve zemin sistemleri gibi yeni ürün ve ürün gruplarını da portföyüne ekledi. Böylece bayilerine ve projelere sunacağı  çözüm seçeneklerini daha da genişletti.

Weber, Türkiye’de toplam 4 fabrika, 8 bölge temsilciliği, 600’ü aşkın bayi ve güçlü satış ekibi ile sektördeki etkinliğini hızla artırıyor. Geniş ürün gamının Weber bayilerinin iş geliştirmelerine de imkan veriyor olması, bu hızlı gelişimi destekleyen başlıca sebeplerden birisi.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda teknolojik liderliğini sektörün gelişimi için kullanan Weber, birleşme ile artan uluslararası know-how desteği ile sektöre faydalı, kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren, uygulama kalitesini ve verimliliğini artıran, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ürünler geliştiriyor. Üretim teknolojisi, hammadde girişlerinden üretimin her aşamasına kadar devam eden kalite kontrol süreci, satış öncesi ve sonrası servis hizmetleri, ISO 9001:2000 Kalite Güvence Sistemine uygun bulunan ve belgelenen Weber, müşteri memnuniyetine önem veren lider bir kuruluş olmanın sorumluluğu ve bilinci ile çalışmalarını sürdürüyor.