Sakarya “Yazlık-Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi”nin 2. Etabı Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve ilk etabı tamamlanan “Yazlık-Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi”nin 2. etabı için çalışmalar başlayacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; projenin 2. etabının toplam alanı 13 dönüm artı otopark alanından oluşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yazlık-Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi” hakkında açıklamalarda bulundu. İlk etabı tamamlanan projenin 2. etabı için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, 2. etabın toplam alanının 13 dönüm artı otopark alanı olduğunu söyledi. Toçoğlu, “Bilindiği üzere Yazlık Köprüsü’nden Yenikent’e doğru giden dere güzergahı boyunca bir çalışma başlatmıştık. Yazlık-Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi ismini verdiğimiz projenin ilk etabını da tamamlamıştık. İlk etapta 11 bin metrekare alanda çalışmalar yapmış; yürüyüş yollarının, çocuk parklarının, yeşil alanlarının ve anfi tiyatronun yapımını tamamlamıştık. Projede şimdi 2. etabın çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

2. etap çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, 2. etabın çalışmalarının 1. etaba göre daha kapsamlı olacağını aktardı. 2. etap çalışmasının içerisinde; büyük bir otopark, biri açık biri kapalı olmak üzere 2 adet halı saha, dört tanesi açık iki tanesi kapalı olmak üzere 6 adet tenis kortu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu ve içerisinde oturma alanlarının, çay bahçelerinin, kafelerin yer alacağı 1 adet sosyal tesisin bulunacağını anlatan Toçoğlu, 2. etabın ihale sürecinin de tamamlandığını sözlerine ekledi. Toçoğlu, tesislerin bir kısmının açılışını bu yaz ayları içerisinde yapmayı planladıklarını da belirtti.