Sakıp Sabancı Müzesi'ne Büyük Onur



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Yönetmeliği"nde, Türk kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, ülkenin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişiler ile kurumlara, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi öngörüldüğü hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, ödülün, her yıl kültür ve sanatın farklı dallarında verilmesini uygun bulduğu belirtilen açıklamada, bu çerçevede, Doğan Hızlan, Prof. Dr. İskender Pala, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Hüseyin Diriöz, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Zeynep Damla Gürel’den oluşan Değerlendirme Kurulu’nun öneride bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kurul’un önerisi üzerine, Cumhurbaşkanı Gül’ün, 2009 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin; Geleneksel Sanatlar dalında Uğur Derman’a, Sinema dalında Nuri Bilge Ceylan’a, Kültür ve Sanat Kurumu olarak da Sakıp Sabancı Müzesi’ne verilmesini uygun gördüğü belirtildi. Ödül töreni daha sonra duyurulacak bir tarihte Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek.

Güler Sabancı: Ödül sonsuz onur verdi

Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2009 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne Sakıp Sabancı Müzesi’nin layık görülmesinin, kendilerine sonsuz onur verdiğini bildirdi. Güler Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün Sakıp Sabancı Müzesine verilmesini değerlendirdi. Sabancı, ""Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Müzemize verilen ödül bize sonsuz bir onur verirken, konuyla ilgili açıklamanın Cumhuriyet Bayramı’nda yapılmış olması yaşadığımız gururu daha da artırmıştır" dedi.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin 2002 yılından bu yana hizmet verdiğini anımsatan Güler Sabancı, açıklamasında söyle dedi:

"Sahip olduğumuz ortak sanat mirasımızı korumak, gelecek nesillere aktarmak ve geliştirmek amacıyla kurulan S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, ayrıca galerileriyle halkımıza ve tüm sanatseverlere dünyanın önemli sanat olaylarını en iyi ve en doğru şekilde sunmayı da kendine görev bilmektedir. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi bugün dünya çapında ve dünya standartlarında sergiler, eğitimler ve konferanslar düzenleyerek bu görevini yerine getirmektedir.

Gerçekleştirilen bu başarıda S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin Müdürü Sayın Nazan Ölçer ve genç ekibinin geceli gündüzlü çalışmasının büyük payı vardır. Bununla birlikte müzemizin çalışmalarını destekleyen Müze Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ederim. Almış olduğumuz bu ödül bizleri bundan sonra yapacağımız çalışmalar için daha da teşvik ederek cesaretlendirmiştir. Sabancı Topluluğu, gerek şirketleri, gerekse ticari olmayan kurumlarıyla ulu önder Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken ortaya koyduğu, "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak" ilkesi doğrultusunda çalışmaya devam edecektir."